Jac Sniekers is de klassieke Gast op L1 Radio

Jac Sniekers is de klassieke Gast op L1 Radio

​De klassieke gast van Emil Szarkowicz op zondag 28 mei is dirigent Jac Sniekers.

Jac Sniekers begon op jeugdige leeftijd met trompet spelen en werd lid van Harmonie Sint Michaël in Thorn (De Geiten).

Aan de plaatselijke muziekschool behaalde hij zijn diploma’s A t/m D. Aan het conservatorium Maastricht studeerde hij trompet bij Theo Wolters maar schakelde op diens advies over naar hoorn en sloot zijn studie hoorn af bij Prof. Will Sanders en Willy Bessems. Jac studeerde daarnaast Directie aan het conservatorium Maastricht bij Pierre Kuijpers.

Als trompettist en ook hoornist was hij verbonden aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, Collegium Musicum Pommersfelden (D), Orkest Akademie Antwerpen(B) waar hij werkte met dirigenten als George Benjamin, Reinbert de Leeuw, Martin Sieghart, Edo de Waart, Martyn Brabbins en Ivan Meylemans.

In 2013 werd hij geselecteerd voor een masterclass bij het Metropole Orkest verzorgde een concert onder begeleiding van Jan Stulen en Maurice Luttikhuis.

Ook heeft hij in 2016 een jaar lang directielessen gevolgd bij Mark Heron aan de Royal Northern College of Music in Manchester (GB) . Hij was deelnemer aan de internationale dirigentencursus van het WMC in 2013.

Thans volgt hij directielessen bij dirigent/musicus Jan Cober.

Jac is hoorndocent bij Myouthic in Thorn, het voormalige KREATO en is eveneens dirigent bij Harmonie St. Lucia Neeritter, Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning” Goirle, Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende, Koninklijke Harmonie Heerlen.

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's