Inspectie bruggen Roerdalen onder de maat

Inspectie bruggen Roerdalen onder de maat

In Roerdalen is het slecht gesteld met het inspecteren en onderhouden van bruggen en viaducten. Dat blijkt uit onderzoeksrapporten die in opdracht van de VROM-inspectie zijn gemaakt. De gemeenten die erg slecht scoren zijn Gilze en Rijen, Kapelle, Landerd en Buren, op de voet gevolgd door Roerdalen.

Vaak blijft het bij een onderzoek met het blote oog, zo constateerde de VROM-inspectie twee jaar geleden al. In Roerdalen gaat het om vijf bruggen. Het is de enige Limburgse gemeente op de lijst die door dagblad De Pers is achterhaald.

De provincie onderzoekt sinds de lente de veiligheid van ongeveer 190 bruggen en viaducten op provinciale wegen. Bij de helft ervan wordt gekeken of die voldoen aan de eisen van deze tijd.

Kijk hier voor de hele lijst (Excel) van De Pers.

Logo 1Limburg

Stratenmaker hangt tien jaar cel boven het hoofd

Stratenmaker hangt tien jaar cel boven het hoofd

Er hangt de Portugese stratenmaker Daniel Joaquim S. (24) een tienjarige celstraf boven het hoofd. Justitie heeft deze straf vrijdag geëist, omdat Daniel zijn 24-jarige landgenoot Michel Mourao Gonçalves heeft gewurgd.

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

1Lunch: Limburgers maken steeds minder baby's

Een zeldzame codeermachine uit de Tweede Wereldoorlog op zolder ontdekt, Maastricht moet nog tot juni wachten op het bidbook voor het Songfestival en drievoudig moordverdachte Thijs H. blijft langer in voorarrest. Dit en meer in onze 1Lunch. Lees je mee?

Programma's