Ilja Leonard Pfeijffer over zijn roman Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer over zijn roman Grand Hotel Europa

Volgende maand gaat bij Toneelgroep Maastricht ‘Noem het maar liefde’ in première. Het stuk is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Afgelopen zondag was de schrijver te gast in het L1-radioprogramma De Stemming. Hij noemde de voorstelling een komedie van lust en genegenheid. “Het is een estafette van scenes van personages die met elkaar gemeen hebben dat ze op zoek zijn naar een panacee tegen eenzaamheid.”

Tijdens het vraaggesprek dat Fons Geraets met hem hield, praatte de in Genua wonende Pfeijffer ook over zijn recente roman Grand Hotel Europa, waar inmiddels 50.000 exemplaren van zijn verkocht. De roman gaat over de liefde tussen de schrijver en zijn Italiaanse geliefde, maar ook over de negatieve gevolgen van het massatoerisme en de dreigende neergang van Europa. Pfeijffer in het interview: “We weten ons in Europa omringd door enorme hoeveelheden tastbaar verleden. Dat is onze kracht maar het kan ook onze zwakte worden.”

Beluister hier het gehele interview in De Stemming:

|

Foto: Stephan Vanfleteren

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's