Huis minister Leers met verf beklad

Huis minister Leers met verf beklad

De achtergevel van het huis van minister Gerd Leers van Immigratie in Maastricht is gebombardeerd met rode verf.

Dat gebeurde woensdagnacht.  In een mail zegt de groep 'Geen Bloed Aan Mijn Handen' achter de actie te zitten. Het zou een protest zijn tegen het Nederlands migratiebeleid, dat volgens de actievoerders onder leiding van Leers alleen maar strenger geworden is.
Het is volgens Geen Bloed Aan Mijn Handen ook een waarschuwing voor de opvolger van Leers.

PERSVERKLARING Geen Bloed Aan Mijn Handen

Verfbommen tegen huis minister Leers

18 oktober 2012

In de nacht van 17 op 18 oktober heeft 'Geen Bloed Aan Mijn Handen' de achtergevel van het huis van minister Leers van Immigratie in Maastricht [...] opgesierd door middel van een aantal verfbommen.
De actie is een protest tegen het Nederlands migratiebeleid, dat onder leiding van Leers alleen maar restrictiever geworden is. Het is ook een waarschuwing. Leers vertrekt op korte termijn, maar voor de nieuwe bewindspersoon die 'immigratie' in de portefeuille krijgt, geldt: we weten je te vinden!

Leers wist zichzelf vaak prima voor te doen als de goedwillende man die ook maar het regeerakkoord -met het fikse stempel van de PVV op migratiegebied- uit diende te voeren. En dus werden vluchtelingen meer dan ooit de grond in gestampt, opgesloten, uitgesloten, gedeporteerd en tot wanhoop, tot zelfdoding aan toe, gedreven. Geen spoor van medeleven of spijt op het uitgestreken gezicht van Leers. Nooit was het zijn beleid dat betwijfeld moest worden, altijd lag het aan de vluchtelingen, die gewoon op moesten rotten, zelf.

Sinds de PVV zijn klauwen van het kabinet-Bruin 1 aftrok, is het ware gezicht van de net zo racistische CDA en VVD nog duidelijker te voorschijn gekomen. 
In hoog tempo probeert Leers er nog snel de ene na de andere maatregel door te duwen, zelfs wanneer daar geen meerderheid in de Tweede Kamer meer voor is.

In het volgende kabinet is waarschijnlijk geen plaats meer voor het CDA, en Leers lijkt sowieso uitgerangeerd. Maar waar de VVD en PvdA gaan samenwerken is geen hoop op een beter beleid. De PvdA is in de persoon van Job Cohen zelfs de grondlegger van het huidige migratiebeleid , dat in een vorig kabinet door partijgenote Nebahat Albayrak voortvarend werd doorgevoerd op de koers van haar VVD-voorganger Rita Verdonk.

Uiteindelijk is alles wat de parlementaire politiek te bieden heeft samen te vatten als verschuivingen in de marge. Staat en kapitaal hebben de handen stevig ineen geslagen om iedereen hun kapitalistische, racistische terreur op te leggen. Willen we serieus terugvechten, dan moeten we de bijl aan de wortels van dit systeem zetten en een meer menselijke en vrije samenleving ervoor in de plaats ontwikkelen. Een paar verfbommen zijn daarbij slechts een kleine druppel, maar laten ze een inspiratie zijn om de strijd voort te zetten.

Solidariteit met de tentenkamp-akties in Den Haag en Amsterdam!

Geen mens is illegaal! - No borders, no nations! - Viva la anarchia!
 

 

Blaaskracht: Toine praat met Gabriel Arias Luna

Blaaskracht: Toine praat met Gabriel Arias Luna

Route Regio: inloophuis tegen sociaal isolement bij armoede

Route Regio: inloophuis tegen sociaal isolement bij armoede

Blaaskracht Concert: Gurdjieff Ensemble

Blaaskracht Concert: Gurdjieff Ensemble

Óngerwaeg geniet ervan: sneeuwpret in Vaals

Óngerwaeg geniet ervan: sneeuwpret in Vaals

L1mburg Centraal - 18 januari 2022

L1mburg Centraal - 18 januari 2022

L1mburg Centraal: waterschap kon hoogwater Heuvelland lastig voorspellen

L1mburg Centraal: waterschap kon hoogwater Heuvelland lastig voorspellen

Logo 1Limburg

Programma's