Hub Boesten is de Klassieke Gast op L1 Radio

Hub Boesten is de Klassieke Gast op L1 Radio

Klassieke gast van Emil Szarkowicz op zondag 11 september is trompettist Hub Boesten.

|
|

Nuth
Muzikaal leider Hub Boesten werd in 1957 geboren, bezocht de middelbare school te Heerlen en volgde aan het Conservatorium te Maastricht de opleidingen trompet en schoolmuziek. Hij groeide op in een familie die generaties lang actief zijn in het onderwijs en de muziek.
Hij begon op 7 jarige leeftijd bij de drumband van Harmonie st Bavo uit Nuth. Op 11 jarige leeftijd begonnen met trompet spelen.

Munstergeleen
Naast zijn werk als koperdocent aan de ECI Cultuurfabriek te Roermond, musiceerde Hub Boesten o.m. in de Big band van Willy Schobben, de Charly Green Band, de Big band '77 en de Jazz rock formatie Jazzy Rama. Bovendien is hij nadrukkelijk aanwezig op talrijke CD's als studiomuzikant bij o.a. Studio Theelen in Munstergeleen.

Big Band Boesten
Al jaren gastmuzikant bij Rowwen Heze in o.a. theatershow “SAUS “ die binnenkort weer in de Limburgse theaters te zien zal zijn. Sinds 1980 leider van naar zijn naam genoemde Big Band Boesten. Hij Heeft met deze band op internationale podia gestaan en organiseert zelf ieder jaar een eigen “internationaal Big Band Festival”. Volgt heden ten dage af en toe nog lessen bij o.a. Eric Vloeimans en bezoekt vele workshops die “trompetspelen gerelateerd” zijn. Men is nooit te oud om te leren zoals hij zelf zegt.

Cuypersmusica
Hub Boesten heeft een bijzondere rol vervuld bij de realisatie van de Cuypersmusical (2007-2008), een productie over het leven en werk van de uit Roermond afkomstige architect en rijksbouwmeester Pierre Cuypers. Hij componeerde de muziek van deze musical, was arrangeur, orkestleider en muzikaal begeleider. Eenzelfde inzet leverde hij aan de totstandkoming van de musical Heksenwaan (2013-2014). Verder werkte hij mee aan de CD ‘Het meisje met de meeuwen’ (2012-2013). Momenteel is Hub bezig met de voorbereidingen voor de opera bouffe “Schinderhannes”, waar hij deel uit maakt van de artistieke leiding.

‘De Christoffel’
In de afgelopen decennia heeft Hub Boesten zich ontwikkeld tot een vermaard muziekdocent, orkestbegeleider, componist en arrangeur en hij heeft een prominente bijdrage geleverd aan de culturele ontwikkeling van de stad Roermond. In 2011 ontving hij de gemeentelijke onderscheiding ‘De Christoffel’. Op 26 juni werd hij lid in de orde van Oranje Nassau.

Klassieke Avond van L1
Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur. Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast. Het concert is van 19:00 tot 21:00 uur.

Luister L1 Radio via www.L1.nl/radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's