Horster vastelaovesonderscheiding naar familie Versteegen-Peeters

Horster vastelaovesonderscheiding naar familie Versteegen-Peeters

De Ald Preense van carnavalsvereniging d’n Dreumel in Horst gaan de onderscheiding D’n Alde Knoeper 2019 uitreiken aan de familie Versteegen – Peeters.

D’n Alde Knoeper wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de carnaval in het algemeen en d’n Dreumel in ’t bijzonder. Lees hier alles in het persbericht:

Alde Knoeper 2019 voor familie Versteegen – Peeters.

De Ald Preense van carnavalsvereniging d’n Dreumel in Horst hebben d’n Alde Knoeper 2019toegekend aan de familie Versteegen – Peeters. D’n Alde Knoeper wordt jaarlijks uitgereikt aan degenen die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de carnaval in het algemeen en d’n Dreumel in ’t bijzonder.

De familie omvat Oma Riek, Opa Lei , hun kinderen Petra, Twan, Bart en Paul enhun schoon - en kleinkinderen. In de loop der jaren ( te beginnen in 1963), hebben zij actief deelgenomen aan de Horster carnaval. In de loop jaren waren Lei en Riek ( Opa en Oma)deelnemers aan de optochten van d’n Dreumel. Samen maar ook als loslopende gek. Kinderen en kleinkinderen volgden als vanzelf.

Ook in Boerebruiloften waren leden van de familie van de partij, waarbij in 1995 Bart en Lisette zelfs het Borebruidspaar vormde bij de Schutterij. In 2015 was Petra een van de organisatoren bij de Boerebruiloft van Hovoc. In 1991 waren Riek en Lei ouders in de Boerebruiloft van RKsv Wittenhorst.

Muziek is in de familie Versteegen hetzelfde als dagelijks eten en drinken. Het schrijven van liedjes voor de carnaval, het deelnemen aan de liedjesavonden, muziek maken met o.a. de Dreumelband. Overal komen (schoon-) zonen en dochters aan te pas.

In 2006 werd zoon Twan als adjudant van Prins Peter II in de Merthal aan de Dreumels gepresenteerd. Het was het jubileum jaar 4 x 11 jaar Dreumel, waarin Twan een geweldig carnavals-jaar beleefde met als hoogtepunt het bezoek van Prins Peter II en gevolg aan de carnaval in Keulen.

In 2017 schreef en zong schoonzoon Ruud, samen met Marc Joosten, het jubileumlied voor c.v. d’n Dreumel in verband met het 5 x 11 jaar bestaan de carnavalsvereniging.

Tijdens de Proclamatie van Prins Peter I in 2005, was vrijwel de hele familie actief in het spel als “Hippies met muziek uit de jaren zestig “ voorafgaande aan het uitroepen van Prins Peter I van het Dreumelrijk.

De familie heeft jeugdprinsen bij Jeugdcarnaval en bij de Twister. Deelnemers aan de optocht, maar ook worden er door hen al liedjes gezongen bij de jeugdliedjesmiddag van de Jeugdcarnaval.

We kennen leden van de familie Versteegen van de organisatie van deVettige Vijf, de Nieuwjaars-duik, stichting 4 mei herdenking, maar zeker van de vele muziekbandjes als“De Scherpe Sjakies”,Trade Mark, Fishnet Stocking, Ten for two, Chanté, Durtbag, Kids in Musik, Jonge Klaore. Verder waren vele familieleden in de loop der jaren te bewonderen in de verschillende Horster Revues.

De familie Versteegen – Peeters is vanaf 1963 ( en nog) actief geweest, binnen de Horster carnaval in al zijn facetten. Daarnaast ook actief in de Horster gemeenschap buiten de carnavalsperiode, waarbij muziek vaak de rode draad vormt in het geheel.

Voor de Ald Preense van d’n Dreumelmeer dan voldoende reden om de familieVersteegen – Peeters d’n Alde Knoeper 2019uit te reiken op6 februari 2019 in zaal de Lange. Aanvang 20.15 uur.

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?