Hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding naar Eurocommissaris Frans Timmermans

Hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding naar Eurocommissaris Frans Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans krijgt dit jaar de Orde van de Gulden Humor.

De prijs wordt sinds 1962 door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend.

Timmermans werd in België woensdagavond verrast door een delegatie van de SLV. Volgens SLV-president Raymond Vlecken is Timmermans een geschikt persoon voor de orde omdat hij in zijn dagelijks werk de verbinding zoekt met mensen.

|
Ook draagt Frans de vastelaovescultuur een warm hart toe, laat zich regelmatig zien op carnavalsbijeenkomsten en heeft in zijn toespraken in het verleden regelmatig verwijzingen naar de vastelaovend gemaakt Raymond Vlecken

Op 24 november zal Timmermans in Eygelshoven de orde van de Gulden Humor ontvangen tijdens een feest georganiseerd door Karnevalsvereniging Burgerlust Eygelshoven.

De Orde van de Gulden Humor is in 1962 de eerste keer verleend aan Charles Eyck, in 1963 aan Toon Hermans en in 1964 aan Godfried Bomans.

De Orde is in totaal al 46 keer uitgereikt.

Namen als Joseph Luns, Paul van Vliet, Marion Lambriks en recenter Jan Huijskens, Jeu Sprengers, Thijs Wöltgens, Lei Meisen, Martin Eurlings, Jan Smeets, Willem Vermeend, Pierre Cnoops, Erica Terpstra, Maria van der Hoeven, Alf Poell, Karel Fiddelers, Tom Doesborg, Frans Pollux en de organisaties Limburgs Symphonie Orkest, Limburgs Schuttersgilde, LBM, het LVK, de BCL en 't Gilde Blauw Sjuut prijken op de lijst van de Broederschap.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg