Hithappen en het muziekjaar 1998

Hithappen en het muziekjaar 1998

In het radioprogramma Hithappen belicht muziekredacteur Henk Hover elke woensdag een muziekjaar uit de 75-jarige geschiedenis van de Limburgse omroep.

Henk houdt in deze aflevering het muziekjaar 1998 tegen het licht.

|

Nationaal muziekjaar

In de jaarlijst van de Top 40 voerde dit drietal de Top 100 van 1998 aan:

 • 1. Celine Dion - My Heart Will Go On (Love Theme From 'Titanic')
 • 2. Acda en De Munnik - Niet Of Nooit Geweest
 • 3. Henk Westbroek - Zelfs Je Naam Is Mooi...

  Opvallend ook dat er maar liefst 2 liedjes met een Limburgse achtergrond in de top 10 staan, namelijk ‘Hou Me Vast’ op 9 en ‘Afscheid’ op 10, beide van de band Volumia.

  Volumia

  De Limburgse band Volumia brengt in 1998 haar ‘debuut-CD’ Volumia! Uit. De oorspronkelijke feestband met roots in het Limburgse studentenleven is opgericht door Hans Paul Nieskens. Tegenwoordig organisator van het ‘Parkcity-Live festival’ en uitbater van de voormalige ‘Platte Zaol’ in Maastricht.

  Het album herbergt de grootste hits van de band. Denk aan de titeltrack ‘Afscheid’, ‘Hou me vast’ er ‘Afscheid’. Deze single bereikte de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Het succes van Afscheid werd in hetzelfde jaar nog overtroffen door het nummer ‘Hou me vast’, dat een tweede plaats in de Top 40 én een gouden plaat opleverde. ‘Volumia!‘ haalt begin 1999 de nummer 1-positie van de Album Top 100 en bereikt dubbel platina.

  Neet oét Lottum

  In 1998 verschijnt het debuutalbum ‘Flaai’ van de Venlose band Neet oèt Lottum. Ooit begonnen als coverband van Rowwen Hèze blijkt tekstschrijver en frontman Frans Pollux een hand voor goeie liedjes schrijven te hebben. Op ‘Flaai’ klinkt NOL als een jeugdige Rowwen Hèze. De tracklist van het album wordt gedomineerd door polka’s en feestnummers. Ten tijde van ‘Flaai’ bestaat de band uit: Frans Pollux (zang, gitaar), Michel Wijlaars (gitaar), Roy Grutters (accordeon, zang), Eric Geelen (drums), Miel Theeuwen (trompet, bugel, trombone) en Fred van den Essen (bandlid – basgitaar)

  Janse Bagge

  In 1998 verscheen, vier jaar na ‘Branje En Sjnirke’, het Janse Bagge-album ‘Bekiek ‘t’ Het is de eerste interactieve CD van Limburg. Dat houdt in dat je het schijfje niet alleen in je CD-speler kunt afspelen, maar dat je de CD ook in je PC kunt stoppen. Op het interactieve deel kun je de band ook zien.

  LVK '98

  Het LVK van 1998 werd gehouden in Boshoven in de plaatselijke sporthal. Nadat hij in een jaar eerste met ‘Aan de gang mèt miene rammelesjang’ tweede wordt wint Gaston Jacobs in 1998 het LVK met Opzie, opzie, opzie.

  Carboon Live

  Onder de noemer 'Limburg Around The World' organiseerde mannenkoor de Leudalzangers uit Heythuysen op op 14 november 1998 in de Oranjerie in Roermond op 14 november 1998 een concert, met de groep Carboon en Harmonie L'Union uit Heythuysen.

  Een unieke gebeurtenis want op dat moment was het erg rustig rond de band, bekend van haar mijnwerkers LP’s en later ook een Bokkenrijders-CD. Carboon bracht een aantal nummers uit hun Bokkeriejers repertoire en natuurlijk ook van de Koempel LP's.

  Bekijk hier het L1 programma 'Carboon XL' met live-opnames van het concert van concert op 30 oktober 2015 in het theater in Heerlen.

  Hithappen

  De lekkerste hits van dit moment! Iedere werkdag van 13:00 tot 16:00 op L1 Radio.

  Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

  L1mburg Centraal: NK Wielrennen dag 2

  L1mburg Centraal: NK Wielrennen dag 2

  L1mburg Centraal: Bijzondere kast Arcen

  L1mburg Centraal: Bijzondere kast Arcen

  L1mburg Centraal: Romeinse pluktuin Heerlen

  L1mburg Centraal: Romeinse pluktuin Heerlen

  L1mburg Centraal: Lichaam Jürgen Conings gevonden in Dilserbos

  L1mburg Centraal: Lichaam Jürgen Conings gevonden in Dilserbos

  L1mburg Centraal: Max Verstappen vanaf poleposition in Frankrijk

  L1mburg Centraal: Max Verstappen vanaf poleposition in Frankrijk

  L1mburg Centraal: Falco Cremers in finale CommunicatieTalent 2021

  L1mburg Centraal: Falco Cremers in finale CommunicatieTalent 2021

  Logo 1Limburg

  Programma's