Het Limburgs Hart van Twan

Het Limburgs Hart van Twan

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober

Twan Tak kreeg 10 jaar geleden, kort na zijn pensionering als hoogleraar Staatsrecht een hartstilstand tijdens het beoefenen van zijn sport ‘badminton’. Door adequaat handelen van zijn sportmaten en de beschikbaarheid van een AED werd Twan gered en kwam uit zijn hartstilstand voordat de ziekenwagen arriveerde.

Na een open hart operatie en revalidatie is Twan weer redelijk snel begonnen met zijn sport en heeft hij ook zijn wetenschappelijk werd kunnen voortzetten. Badminton is nog altijd zijn sport.

Deze week dus het verhaal van Twan Tak.

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag.

L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's