Het Limburgs Hart van Dyon

Het Limburgs Hart van Dyon

Dyon werd geboren met een aangeboren hartafwijking; tetralogie van fallot. In 2002 had hij een hartstilstand op straat en hing zijn leven aan een zijden draadje. Toen hij in 2007 moest stoppen met zijn passie; het entertainen en in de watten leggen van gasten in het familiebedrijf Grand Café De Vreede was dat moeilijk. Hij besloot dat zijn leven 'meaningfull' moest zijn en is zich vanaf dat moment in gaan zetten als ambassadeur voor het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dyon organiseert samen met verpleegkundigen uit het Maastricht UMC+ vier keer per jaar het Hart & Vaat café waar vele lotgenoten elkaar opzoeken en kunnen luisteren naar lezingen door specialisten.

Deze week het verhaal van Dyon de Vreede.

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag.

L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Logo 1Limburg

Programma's