Serie over kruisen en kapellen

Serie over kruisen en kapellen

Limburg telt meer dan drieduizend kruisen en kapellen.

Ze staan langs de kant van de weg, in bos en veld of soms gewoon midden in stad of dorp. Bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zond L1 in 2014 een 9-delige tv-serie uit over kruisen en kapellen in Limburg. Deze is hier te bekijken.

Verspreidt over Limburg zetten honderden vrijwilligers zich in om dit klein-religieus erfgoed te onderhouden en te koesteren. In elke aflevering staat één kruis, kapel, Lourdesgrot of beeldengroep centraal. De vrijwilligers vertellen het verhaal achter deze bijzondere monumentjes, dat deels ook hun eigen verhaal is.

Waarom houden ze zich bezig met het onderhoud? Waarom richten ze zelfs nieuwe op? Waarom steken ze elke dag een kaarsje aan? Waarom plaatsen ze regelmatig verse bloemen?

Limburg telt meer dan drieduizend kruisen en kapellen. Ze staan langs de kant van de weg, in bos en veld of soms gewoon midden in stad of dorp. L1 maakte een tv-serie waarin enkele opmerkelijke kruisen en kapellen aan bod komen.

Eerdere afleveringen vind je hier.

Bij deze serie is een wandelgids uitgegeven met twaalf wandelingen door heel Limburg. Het boek Kruisen en Kapellen is ook te koop in de L1 Shop.

Logo 1Limburg

Programma's