Henk Bakt het ‘Truuk nao ’t Zuje’ Frambozentaartje

Henk Bakt het ‘Truuk nao ’t Zuje’ Frambozentaartje

Zondag 26 september 10:45 | 14:30 | 22:15 op L1 TV.

Henk Bakt is het bakprogramma op L1 TV.

Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. In het nieuwe seizoen nodigt Henk iedere week een gast uit die mee gaat bakken!

In deze aflevering gaat Henk bakken met niemand minder dan Cas Wolters. Cas maakte furore als bakker in Heel Holland Bakt. In 2019 was hij publiekslieveling in het programma en bewees hij maar weer eens dat je ondanks een beperking, Cas is namelijk doof, veel kan bereiken. Ook in het huidige seizoen is hij in dit programma te zien. 

Geef je ook op voor de Henk Bakt Bakwedstrijd

Terugkijken

Recept ‘Truuk nao ’t Zuje’ frambozentaartje

Ingrediënten

Harde wenerdeeg:

  • 50 gr suiker
  • 100 gr roomboter
  • 150 gr bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 ei
  • snufje zout

Frangipane:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr roomboter ongezouten op kamertemperatuur

Kookschuim:

  • 50 gr eiwit (2 eieren)
  • snufje zout
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 30 gr water

Decoratie:

  • 150 gr frambozenjam
  • 250 gr verse frambozen
  • Bladgoud

Bereiding

Meng met de handen of keukenmachine de bloem, boter, zout, suiker en bakpoeder door elkaar. Voeg op het einde het ei toe. Kneed tot een soepel deeg. Maak er een plat blok van, wikkel het in folie en leg hem in 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180*c.

Mix in een keukenmachine de suiker, amandelmeel en twee eieren. Als dit homogeen is voeg je de zachte boter toe. Mix dit vervolgens goed door. 

Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkbank met wat bloem en rol hier het deeg uit.

Neem een taartvorm van 24 cm, vet deze in met boter en bloem en bekleed vervolgens deze met deeg. Prik enkele gaten in de bodem, zodat de lucht kan ontsnappen.

Verdeel de frangipane over de bodem en bak deze 30 minuten goudbruin. Controleer met een mes of de frangipane gaar is, door te kijken of deze er schoon en droog uitkomt. (Frangipane gelijkmatige verdelen kun je het beste met een spuitzak doen.)

Maak ondertussen het kookschuim/ Italiaans schuim:

Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Vul vervolgens een spuitzak met een Saint-Honore spuitmondje met schuim.

Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Zodra deze is afgekoeld bestrijk je de bodem met frambozenjam, verdeel het Italiaanse schuim over de rand van de taart. Vul het midden met verse frambozen en brand het schuim af met een gasbrander.

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen ‘Truuk nao ’t Zuje’ frambozentaartje!

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort.

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal: Renovatie klooster Watersley

L1mburg Centraal: Renovatie klooster Watersley

L1mburg Centraal: Vanouds stimmung bij alternatief Oktoberfeest Sittard

L1mburg Centraal: Vanouds stimmung bij alternatief Oktoberfeest Sittard

L1mburg Centraal: Europees avontuur Herpertz Bevo

L1mburg Centraal: Europees avontuur Herpertz Bevo

L1mburg Centraal: Honkbal voor blinden en slechtzienden

L1mburg Centraal: Honkbal voor blinden en slechtzienden

L1mburg Centraal: Had de hoogwaterschade aan Kasteel Vlodrop voorkomen kunnen worden?

L1mburg Centraal: Had de hoogwaterschade aan Kasteel Vlodrop voorkomen kunnen worden?

Maandag valt er tijdelijk wat regen, daarna droog

Maandag valt er tijdelijk wat regen, daarna droog

Logo 1Limburg

Programma's