Henk Bakt de How many times harde wener mit mascarpone en aardbeien

Henk Bakt de How many times harde wener mit mascarpone en aardbeien

Bekijk hier het recept en bak lekker mee.

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker.

In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Zo ontstond tijdens de opnames onder andere de “Beppie-Iech-Bin-Zoe-Verleef-Kesevlaai” en de “Cantara-Pepe-New-York-Cheesecake”.

In de achtste aflevering bakt een How many times harde wener mit mascarpone en aardbeien!

Recept How many times harde wener mit mascarpone en aardbeien

Snij de boter (op kamertemperatuur) in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de bodemin de keukenmachine, met de hand of met een handmixer met deeghaken.

Rol het deeg uit op een goed bebloemd werkblad tot een ronde lap, groter en leg deze in de ingevette vlaaivorm. Het deeg kan breken, maakt niet uit, leg de stukken aan elkaar in de vorm.

Rol de randen eventueel af met een deegrol.

Verfrommel een vel bakpapier. Vouw het weer uit en leg het op het deeg. Stort je blindbakvulling hierin. Je kunt daarvoor rijst of gedroogde bonen gebruiken. Ik gebruik speciale bakknikkers, die kun je dan telkens hergebruiken.

Hierdoor voorkom je dat de bodem tijdens het bakken te veel gaat rijzen en er dus geen vulling meer in past.

Bak de bodem in ca. 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Als na het bakken blijkt dat je bodem nog een beetje bleek ziet mag je hem nog een keer 5 minuten zonder blindbakvulling terug zetten in de oven.

Laat de bodem afkoelen. Roer de suiker door de mascarpone. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snijd de grote exemplaren.

Beleg de afgekoelde bodem met de mascarpone en decoreer de taart met de aardbeien. Eventueel afstrijken met taartina (= afdekgelei).

Ingrediënten

Voor de bodem
150 gram boter of margarine in stukjes op kamertemperatuur
250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram witte basterdsuiker
1 pakje vanillesuiker
¾ losgeklopt ei
4 gram zout

Mascarpone
Bakje (= 250 gram) mascarpone
20 gram suiker

Vulling
750 gram aardbeien

Taartina

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen How many times harde wener mit mascarpone en aardbeien.

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort.

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

De Mechelkes uit Broeksittard vreest voor voortbestaan

De Mechelkes uit Broeksittard vreest voor voortbestaan

Plat-eweg Platekas - The Singing Stars

Plat-eweg Platekas - The Singing Stars

L1 Concert: JazzOut 2016 op L1

L1 Concert: JazzOut 2016 op L1

L1 Cultuurcafé: militair complex Cannerberg beschermd

L1 Cultuurcafé: militair complex Cannerberg beschermd

Emil en de muziek: Zanger Gé Reinders

Emil en de muziek: Zanger Gé Reinders

Limburg Doc: Superfanfaar

Limburg Doc: Superfanfaar

Logo 1Limburg

Programma's