Henk Bakt de Iech bin zoe verleef - Beppie Kersenvlaai

Henk Bakt de Iech bin zoe verleef - Beppie Kersenvlaai

Bekijk hier het recept en bak lekker mee.

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker.

In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Zo ontstond tijdens de opnames onder andere de “Beppie-Iech-Bin-Zoe-Verleef-Kesevlaai” en de “Cantara-Pepe-New-York-Cheesecake”.

In de vierde aflevering bakt Henk een Iech bin zoe verleef- Beppie Kersenvlaai!

Uitzendtijden Henk Bakt Iech bin zoe verleef- Beppie Kersenvlaai op L1 TV

Wil je meekijken? De vierde aflevering is op de volgende momenten op L1 TV:

Zaterdag 16 mei 09:00 | 10:50
Zondag 17 mei 09:00 | 10:50
Maandag 18 mei 15:15
Woensdag 20 mei 15:15 | 16:45 | 23:45
Vrijdag 22 mei 15:15

Recept Iech bin zoe verleef - Beppie Kersenvlaai

Maak een gistbodem

(we maken iets meer deeg dan vorige keer, want er komt zo’n mooi raster overheen)
360 gram bloem
10 gr zakje (=7gr.) droge gist
1,15 dl. melk
40 gr. suiker
80 gr. boter op kamertemperatuur in stukjes
1,5 losgeklopt ei toe
anderhalve vingergreep (=ca. 6 gram) zout

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vermeng 360 gram bloem met 1,5 zakje (=7gr.) instant gist. Gebruik de keukenmachine en voeg 115 m.l melk, 40 gr. suiker, 80 gr. boter of margarine in stukjes en een 1,5 losgeklopt ei toe. Houd de rest van het ei achter. Strooi 1,5 vingergreep (=ca. 6 gram) zout langs de rand van de kom. Kneed met de deeghaak tot een stevige bal deeg ontstaat. Is het deeg te ‘nat’ voeg dan nog wat meel toe, is het deeg te droog gebruik dan wat extra melk.

Zet het deeg een half uurtje weg in een afgesloten bakje op een warme plek (op de verwarming of buiten in de zon) geef het deeg tijd om te rijzen.


Maak ondertussen de kersen-vulling.

Lekkerste is natuurlijk werken met vers fruit of geweckt fruit. Ik gebruik voor het gemak van daar kersen in een pot. Laat de kersen uitlekken, breng het sap aan de kook, maar houd een beetje achter. Meng dit met 8 gram aardappelmeel per 100 ml. vocht.
Voeg het papje toe aan het kokende kersensap.
Roeren, sap wordt langzaam dikker
Voeg de kersen toe en laat afkoelen

Verwarm de oven voor op 190 graden

Verdeel het gerezen deel in 1/3de en 2/3de deel. Rol het 1/3 deel uit tot een ronde plak.

Gebruik de bestoven rastervorm om er een raster me te maken. Voeg het overtollige deeg toe aan de rest van het deel.

Vet de bakvorm in. Maak een ronde plak en bekleed de bakvorm. Niet aan het deeg trekken. Bodem inprikken met een vork en wat paneermeer op de bodem strooien. Verdeel de afgekoelde kersen over de bodem. Maak de deegrand nat met wat water. Klap het raster op de vlaai en druk de randen aan. Bestrijk het raster met het geklopte ei en strooi ( grove ) suiker over het deksel. Rol de randen af met de deegrol.

Bak de vlaai in ca. 20 minuten gaar.

Klokje : 20 min.
Temperatuur: 190 gr.

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen Iech bin zoe verleef- Beppie Kersenvlaai!

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

Logo 1Limburg

Programma's