Henk Bakt de Geneet van het Laeve - Druimcake

Henk Bakt de Geneet van het Laeve - Druimcake

Bekijk hier het recept en bak lekker mee.

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker.

In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Zo ontstond tijdens de opnames onder andere de “Beppie-Iech-Bin-Zoe-Verleef-Kesevlaai” en de “Cantara-Pepe-New-York-Cheesecake”.

In de tweede aflevering bakt Henk een Sjef Diederen Geneet van het Laeve - Druimcake!

Uitzendtijden Henk Bakt Geneet van het Laeve - Druimcake op L1 TV

Wil je meekijken? De tweede aflevering is op de volgende momenten op L1 TV:

Zaterdag 2 mei 09:00 | 10:50
Zondag 3 mei 09:00 | 10:50 | 15:45 | 17:15 | 22:15
Woensdag 6 mei 16:45 | 23:45
Vrijdag 8 mei 15:15 | 16:45 | 23:45

Na het uitzenden op L1 TV kun je de aflevering hier ook helemaal terugkijken.

Recept Geneet van het Laeve - Druimcake

INGREDIËNTEN VOOR DE CAKE

• 250 gr. bloem
• 250 gr. suiker
• 50 gr. boter
• 3 eieren
• 2 dl. melk
• 1 zakje bakpoeder (Backin)
• 1 zakje vanillesuiker


INGREDIËNTEN VOOR DE TOPPING

• 125 gr. boter
• 0,5 dl. melk
• 200 gr. bruine basterdsuiker
• 100 gr. geraspte kokos


BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren met de suiker in een kom tot de kleur lichtgeel is en de suiker helemaal opgelost. Smelt de boter in een pannetje, doe de melk erbij onder goed roeren. Laat dit mengsel een beetje afkoelen en voeg het toe aan het aan het ei-suikermengsel. Meng in een andere kom de bloem, vanillesuiker en het bakpoeder. Voeg dit toe aan het ander mengsel. Mix dit ( in de keukenmachine of met de mixer) tot een glad beslag. Bekleed een springvorm met bakpapier. (ik gebruik een rechthoekige springvorm van 25 x 35 cm. ) Giet het beslag in de springvorm en bak het 20-25 min.

Begin intussen aan de topping. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg melk en suiker toe en laat het een minuutje pruttelen. (laat het niet aanbranden)

Voeg al roerend de geraspte kokos toe en meng het geheel goed.

Haal de cake uit de oven en verdeel de topping gelijkmatig over de cake. Zet het geheel nog 10 minuten terug in de oven. Laat de cake afkoelen en snij de cake in vierkantjes van ca. 5 x 5 cm.

Klokje : 20 min.
Temperatuur: 200 gr.

En:

Klokje : 10 min.
Temperatuur: 200 gr.

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen Geneet van het Laeve - Druimcake!

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

Logo 1Limburg

Programma's