Henk Bakt de Gé Reinders Christoffeltaart

Henk Bakt de Gé Reinders Christoffeltaart

Vrijdag 5 maart 14:10 | 16:00, zaterdag 6 maart 09:25 | 12:20 | 12:50 | 13:25 en zondag 7 maart 09:25 | 12:20 | 12:50 | 13:25 op L1 TV.

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker.

In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Zo ontstond tijdens de opnames onder andere de “Beppie-Iech-Bin-Zoe-Verleef-Kesevlaai” en de “Cantara-Pepe-New-York-Cheesecake”.

In de zevende aflevering bakt een Gé Reinders Christoffeltaart!

Recept Gé Reinders Christoffeltaart

Meringues
Zorg ervoor dat je mengkom vetvrij is. Klop 6 eiwitten stijf met een garde of liever in de keukenmachine. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje 300 gram suiker toe.. Blijf net zo lang kloppen totdat het eiwit helemaal stijf is. Het eiwit is goed wanneer je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.

Leg een vel bakpapier ter grootte van je bakplaat op je werkblad.Voor het maken van de meringues gebruik ik de ring van een springvorm van 18 cm. doorsnee. Zet deze op je bakpapier en schep hierin 1/3 van het eiwit. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk ( hoe gladder hoe beter). Haal de ring voorzichtig weg en herhaal dit nog twee keer zodat er drie eiwitplaten op je bakpapier liggen. Leg deze met het bakpapier op een of twee bakplaten in een voorverwarmde oven van 90 graden. “Droog” de eiwitplaten in ongeveer 3 uurtjes in de oven.

Chocoladeroom
De smaak van de chocolade is bepalend voor de smaak van de taart. Ik gebruik zelf 150 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade. Smelt deze au bain-marie. Klop in de tussentijd 500 ml. slagroom met 75 gram suiker lobbig.
Als de chocolade gesmolten is roer dan eerst ¼ van de slagroom door de warme chocolade. Spatel dan door dit mengsel ook de rest van de slagroom. Let op: niet kloppen maar rustig spatelen.

Opbouw van de taart
Bestrijk de eerste merengue met ¼ van de chocoladeroom. Leg daarop de tweede eiwitschijf en bestrijk ook die met een kwart van de chocoladeroom. Leg daarop ook de derde merengue. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de chocoladeroom.

Bedek de zijkant van de taart met fijngeknepen chocoladevlokken.Garneer de taart met dunne chocolaatjes. Laat de taart een nacht rusten in de koelkast.

Sommige mensen vinden het lekker om tussen de eerste twee lagen nog 150 gram ontpitte kersen te leggen.Gebruik hiervoor zelf ingemaakte kersen, of een potje kant en klare kersen op eigen sap.

Voor de meringues:
6 eiwitten
300 gram kristalsuiker

Voor de chocoladeroom:
150 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
500 ml slagroom
75 gram suiker

Garnering
335 gram chocoladevlokken (puur)
Eventueel 150 gram ontpitte kersen

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen Gé Reinders Christoffeltaart!

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort.

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Wieske en Lieske uit Susteren in Óngerwaeg

Wieske en Lieske uit Susteren in Óngerwaeg

L1mburg Centraal: Droogtebestrijding Peelgebied

L1mburg Centraal: Droogtebestrijding Peelgebied

L1WR: Ook in het weekeinde kouder dan normaal

L1WR: Ook in het weekeinde kouder dan normaal

L1mburg Centraal: Het wordt een zware taak voor waarnemend gouverneur Johan Remkes

L1mburg Centraal: Het wordt een zware taak voor waarnemend gouverneur Johan Remkes

L1mburg Centraal: 'Stop met debatteren en maak vaart met vaccineren, want de ic's liggen vol'

L1mburg Centraal: 'Stop met debatteren en maak vaart met vaccineren, want de ic's liggen vol'

L1 Cultuurcafé met Benny Lindelauf, Frans Budé en Stefan Cools

L1 Cultuurcafé met Benny Lindelauf, Frans Budé en Stefan Cools

Logo 1Limburg

Programma's