Henk Bakt de Cantara Pepe - New York Cheesecake

Henk Bakt de Cantara Pepe - New York Cheesecake

Bekijk hier het recept en bak lekker mee.

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker.

In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Zo ontstond tijdens de opnames onder andere de “Beppie-Iech-Bin-Zoe-Verleef-Kesevlaai” en de “Cantara-Pepe-New-York-Cheesecake”.

In de tweede aflevering bakt Henk een Sjef Diederen Geneet van het Laeve - Druimcake!

Uitzendtijden Henk Bakt Cantara Pepe - New York Cheesecake op L1 TV

Wil je meekijken? De derde aflevering is op de volgende momenten op L1 TV:

Zaterdag 9 mei 09:00 | 10:50
Zondag 10 mei 09:00 | 10:50 | 15:45 | 17:15 | 22:15
Maandag 11 mei 15:15
Woensdag 13 mei 15:15
Vrijdag 15 mei 15:15

Na het uitzenden op L1 TV kun je de aflevering hier terugkijken.

Recept Cantara Pepe - New York Cheesecake

Dit is een basic cheesecake (=kaaskoek). De cake wordt in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kwarktaart wel in de oven gebakken. De cake heeft een vrij lange baktijd en moet na het afkoelen eigenlijk nog een nachtje in de koelkast. Begin er dus op tijd aan, liefst de dag ervoor. Je kunt de cheesecake versieren en verfraaien met bijvoorbeeld kersen of ander fruit. Ik persoonlijk prefereer de kale variant.

INGREDIËNTEN (voor een springvorm van 20 cm doorsnee):

Bodem
150 gr. Bastognekoeken
50 gr. boter

Vulling
600 gram roomkaas (bv. monchou)
3 eieren
125 gr. Crème Fraiche
zest van een halve biologische citroen (= rasp van een schoongeboende citroen)
2 theelepels maïzena
175 gr. suiker

De Bodem:
Verkruimel de bastognekoeken. Ik doe dat in een blender, maar het kan bv. ook in een theedoek en dan met een deegrol de koekjes verkruimelen. Smelt de boter in een (steel-)pannetje. Roer de kruimels erdoor.
Leg een stuk bakpapier onder in de springvorm en vet de randen goed in met boter of bakspray.
Verdeel het kruimel-botermengsel zo gelijkmatig mogelijk over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem aan met je handen of met de onderkant van een recht drinkglas. Zet de springvorm weg in de koelkast. De bodem krijgt zo de gelegenheid om op de stijven.
Verwarm de oven voor op 140 graden ( boven- en onderwarmte).

De Vulling:
Meng in de keukenmachine de roomkaas, suiker, crème fraiche en citroenzest. Voeg de eieren een voor een toe en meng als laatste de maïzena erdoor. Niet té lang mengen, als het mengsel glad is , is het klaar.
Stort de vulling op de bodem van de springvorm. Zet het geheel in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cheesecake in 60-65 minuten af. Zet de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de cake in de oven ca. 2 uur afkoelen. Los dan pas de rand van de springvorm.

Zet de cake een nachtje in de koelkast.

Let op de cake is nogal “zwaar”, snij daarom stukken van ca. een duim dik. Uit een cheesecake van dit formaat haal ik zo’n 20 porties.

Klokje : 60 min.
Temperatuur: 140 gr.

Recept uitprinten

Je kunt hier eenvoudig het recept downloaden en uitprinten. Stuur ons via L1 Facebook vooral ook een foto van je eigen Cantara Pepe - New York Cheesecake!

Bekijk hier alle afleveringen van Henk Bakt

Met dank aan Tinnemans Keukens in Ittervoort

Volg L1 op social media

Volg L1 op de diverse kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

L1mburg Centraal - 2 juni 2020

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

AvondGasten: corona in Limburg - de heropening van de horeca

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

Jouw Plat-eweg Top 3 van dinsdag 2 juni

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: antiracisme-demonstratie Maastricht houdt zich aan coronaregels

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: er klinkt weer geluid uit de muziekschool

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

L1mburg Centraal: reizigers snel gewend aan mondkapjes

Logo 1Limburg

Programma's