Hele CDA-fractie voor uitzetting Mauro

Hele CDA-fractie voor uitzetting Mauro

Het hele CDA steunt minister Gerd Leers in de kwestie rond asielzoeker Mauro. Dat heeft Tweede-Kamerlid Raymond Knops laten weten. Leers vindt dat de Angolese jongen niet kan blijven en wil hem het land uitzetten. Knops benadrukte dat de positie van Mauro hem en de fractie niet onberoerd laat, maar dat het beleid zoals Leers het uitvoert, volledig in lijn is met het CDA-verkiezingsprogramma.

Volgens het Kamerlid uit Meterik zijn er wel nog mogelijkheden voor het aanvragen van een studievisum voor Mauro. Donderdagavond stemt de Tweede Kamer over het lot van de jongen. Ook de VVD en PVV hebben laten weten de beslissing van Leers te steunen.

Leers
Minister Leers wil zaterdag op het CDA-congres de partijleden overtuigen van de juistheid van het besluit om Mauro geen verblijfsvergunning te geven. 'Ik zal niet weglopen voor een lastige discussie', zei hij donderdagavond na afloop van een overleg met de Tweede Kamer. Leers benadrukte dat zijn besluit niet persoonlijk is. 'Als je naar de regels kijkt, dan kan het gewoon niet', aldus de minister.

De advocaat van Mauro heeft al laten weten de uitzetting bij het Europese hof aan te vechten.

Logo 1Limburg

Programma's