Helderziende Ria zit er weer naast; ook Einzelgängeroptocht niet naar MECC

Helderziende Ria zit er weer naast; ook Einzelgängeroptocht niet naar MECC

De Einzelgängeroptocht wordt in 2020 gewoon in de buitenlucht georganiseerd.

Nu het MECC in Maastricht voor bijna alle grote evenementen, behalve het Eurovisie Songfestival, wordt gebruikt, ontstond de roep om ook de optocht voor einzelgängers, eenlingen en faatse naar binnen te verplaatsen. Maar de L11Alaaf-redactie meent dat de buitenlucht net iets geschikter is dan het MECC.

De mededeling is opnieuw een mokerslag voor waarzegster Ria, die vanmiddag rond 12:00uur voorspelde dat de Einzelgängeroptocht naar MECC Maastricht zou verhuizen. Eerder deed Ria die voorspelling al voor het Eurovisie Songfestival.

Vastelaovesredacteur Tom Doesborg onderstreept dat de Einzelgängeroptocht, door weg te blijven uit het MECC echt wel modern is en met de trends meegaat. ‘Modern betekent niet dat je met alle winden meewaait en dus naar binnen verkast. Wij hebben op Halfvasten bijna altijd mooi weer.’

Leuk dat MECC’, aldus presentator Ruud Kleinen, die ook altijd graag wat wil roepen. ‘Maar de optocht in 2020 eindigt met halfvasten gewoon op het Vrijthof, van Klimmen welteverstaan’.

L11Alaaf benadrukt waarzegster Ria niets kwalijk te nemen. ‘We zitten er allemaal wel eens naast’, meent Doesborg.

Logo 1Limburg

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

De schrik zit er goed in bij het Heerlense transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen L1.