Heijen in actie tegen uitzetting jonge asielzoeker Mischa Ljuvin

Heijen in actie tegen uitzetting jonge asielzoeker Mischa Ljuvin

In Heijen is een brede actie op gang gekomen tegen de dreigende uitzetting van de Kazachstaanse asielzoeker Mischa Ljuvin.

De 13-jarige jongen kwam als baby van enkele maanden met zijn familie naar Nederland. Afgezien van een korte onderbreking van enkele maanden woont hij al zijn hele leven in Heijen. Daar voetbalt hij ook bij de plaatselijke club VV Heijen. Inmiddels volgt hij de tweede klas van de mavo op het Elzendaalcollege.

De school is in actie gekomen tegen zijn dreigende uitzetting. Die actie wordt ook gesteund door de gemeenteraad van Gennep, de oude basisschool van Mischa, de dorpsraad en de jeugdraad van Heijen en VV Heijen.

Kinderpardon
Het Elzendaalcollege hoopt dat de brede actie staatssecretaris Fred Teeven op andere gedachten brengt en dat de jongen zo toch voor het Kinderpardon in aanmerking komt.

Burgemeester
Burgemeester Peter de Koning van Gennep heeft vorige week een brief gestuurd aan Teeven. In die brief vraagt de burgemeester de staatssecretaris gebruik te maken van zijn 'discretionaire bevoegdheid'. Daarmee kan Teeven een uitzondering maken en het gezin alsnog een verblijfsvergunning geven.

 

Logo 1Limburg

Programma's