Harold K & Linda Koolen en The Ragtime Rumours in Muziekfabriek

Harold K & Linda Koolen en The Ragtime Rumours in Muziekfabriek

Zaterdag 26 januari 10:00, 11:00, 12:00, 15:00 en 16:00

Op zondag 25 november 2018 werden er door L1 weer opnames gemaakt voor het Livemuziekprogramma Muziekfabriek. In totaal werden er 5 acts opgenomen in de Maastrichtse Muziekgieterij: Ton Engels, Blackbird, Vleddig Harold K en Linda Koolen en The Ragtime Rumours stonden voor de camera’s.

In aflevering 1 zie je Ragtime Rumours. Deze band zetelt in Reuver en speelt blues met een behoorlijke scheut gipsy. Ze wonnen de Dutch Blues Challenge en daarna ook in Zweden de Europese versie van deze internationale blues-talentenjacht. Dat laatste gaf The Ragtime Rumours recht op deelname aan de Amerikaanse evenknie van dit evenement. Ragtime Rumours bestaat uit zanger gitarist Tom Jansen, Niki van de Schuren op contrabas, zang en sax, Thimo Gijezen op onder meer gitaren en piano en Sjaak Korsten op drums en wasbord.

Ook in aflevering 1 Harold K en Linda Koolen. Harold K komt evenals Linda Koolen uit Susteren. Hij woont in het westen van het land en schrijft daar zijn overwegend Limburgstalige nummers. Zijn album ‘Mama Courage’ leverde hem zeer lovende recensies op én de Jo Erenspries väör ’t Limburgs leed. Linda Koolen begeleidt Harold doorgaans bij optredens op zang en contrabas, maar heeft ook een behoorlijke inbreng met haar eigen liedjes. Erwin Gielen en Thimo Gijezen begeleiden de twee.

Muziekfabriek

Bekijk alle optredens op L1.nl/Muziekfabriek

Logo 1Limburg

Programma's