Harmonie St.-Michaël Thorn 150 jaar op L1 TV

Harmonie St.-Michaël Thorn 150 jaar op L1 TV

Harmonie St.-Michaël Thorn bestaat 150 jaar en viert dit jubileum in het weekend van 15 en 16 juni 2013 met een Groot Dirigenten Diner, een reünie en een Theater- en Muziekfestival in de historische kern van Thorn. L1 zet het jubileum luister bij door

Op zondag 16 juni om 20:30 uur is bij L1 TV de compositie Planet Earth te zien en te horen; een lofzang van componist Johan de Meij op de aarde in al haar wonderlijke schoonheid en verschijningsvormen.

Het concert is opgenomen in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven in 2012. St.-Michaël Thorn staat tijdens de uitvoering onder leiding van Henrie Adams en wordt ondersteund door het Brabant Koor. Contrabassist en vicepresident Frank Crasborn en eerste hoornist en tweede dirigent Erik Somers leiden het concert in.

Op zaterdag 7 september is om 19:00, 21:00, 22:00 en 23:00 uur UFO Concerto te zien, opnieuw een werk van Johan de Meij, die het schreef voor euphonium, harmonie-orkest en koor. Ook deze opname is gemaakt in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Harmonie St.-Michaël Thorn speelt samen met het Brabant Koor en de Britse euphonium virtuoos David Childs. Allen staan onder leiding van dirigent Henrie Adams.

In het kader van het 150-jarig bestaan brengt Harmonie St.-Michaël Thorn beide werken ook uit op DVD. Op de website harmoniethorn.nl is hierover meer informatie te krijgen.

Logo 1Limburg

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum,…

Programma's