Hadewych Minis: 'Veel te weinig in Maastricht'

Hadewych Minis: 'Veel te weinig in Maastricht'

De Maastrichtse actrice Hadewych Minis staat op het punt om internationaal naam te maken.

"Dit wordt m'n internationale doorbraak. Maar ik ben op dit moment gelukkig met alles wat ik doe in Nederland", zegt Minis in AvondGasten.

De Maastrichtse gaat een belangrijke rol spelen in een internationale speelfilm. De film 'Toni Erdman' gaat over een vader die zijn in het buitenland werkende dochter gaat opzoeken. Minis speelt de rol van beste vriendin en collega van dochter. Regisseur van de film is de Duitse Mare Ade. De opnames voor de film zijn onder meer in Aken en Boekarest en beginnen in juni.

"Het voordeel van Limburgse zijn, is dat bijvoorbeeld Franse en Duitse accenten makkelijker zijn. En je pikt het sneller op. Vroeger was ik nog wel eens onzeker en sprak ik liever Engels. Maar je merkt dat je het Duits snel onder de knie hebt als je het even hebt gesproken. In de film spreek ik vooral Engels, maar ook wat Duits", zegt Minis.

Minis komt uit Maastricht en studeerde daar aan de Toneelacademie. Ze was onder meer te zien in de films Phileine Zegt Sorry, Moordwijven en Zwart Water. Minis tijdens het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke hoofdrol, met haar vertolking van Marina in de film Borgman van regisseur Alex van Warmerdam.

"Ik woon in Amsterdam en ik kom veel te weinig in Maastricht. M'n familie en vrienden van vroeger wonen wel nog hier. Maar ik kom er veel te weinig. Ik heb heel erg veel en hard gewerkt. M'n grote droom op dit moment is een mooie reis maken met m'n gezin."

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's