Gulpen en Margraten organiseren LVK 2019 in MECC Maastricht

Gulpen en Margraten organiseren LVK 2019 in MECC Maastricht

De grote finale van het LVK vindt 15 februari plaats in het MECC in Maastricht.

De organisatie is niet in handen van de Tempeleers of een van de andere Maastrichtse vastelaovesverenigingen, maar van CV De Gaarekiekere uit Gulpen en CV De Rieste uit Margraten. Die laatste vereniging organiseerde ook al het LVK in 2012 in de veiling van Margraten.

Slagers en vastelaovesvierders Frank Dumont en Harald Hamaekers kwamen elkaar regelmatig tegen. Toen Harald bij Frank informeerde hoe hij het LVK zou kunnen binnenhalen voor de Gulpense Gaarekiekere ontstond spontaan het plan om samen op te trekken.De LVK-Finale in het Maastrichtse congres- en beurzencentrum vindt plaats op vrijdag 15 februari 2019. LVK-woordvoerder Ron Aspers maakte dit dinsdag bekend op L1 Radio.

Het LVK van 2012 was het LVK waar W-Dreej voor de derde opeenvolgende keer wist te winnen met het lied ‘Doot ’s gek’. Ook was het het LVK van de vermiste jassen. Door het extreem koude weer werd de provisorisch ingerichte garderobe overspoeld door jassen en ontaarde het teruggeven van de kledingstukken in chaos. Het MECC in Maastricht is als evenementenlocatie natuurlijk veel beter toegerust voor een dergelijk groot publiek. De LVK-finale vond nog nooit eerder plaats in de Limburgse provinciehoofdstad Maastricht.

Liedjes voor het LVK kunnen tussen 11 november en 5 december worden ingestuurd. In januari 2019 zijn de voorrondes die leiden tot de 20 finalisten die op 15 februari in het MECC Maastricht uitmaken wat het beste vastelaovesleedje van 2019 zal zijn.

Bekendmaking

L1NWS

De LVK finale is voor het eerst in de historie in Maastricht. Volgend jaar wordt de eindstrijd van het Limburg Vastelaovesleedjes Konkoer gehouden in het MECC. Maar de organisatie is niet in Maastrichtse handen. Gulpen en Margraten organiseren het muziekfeest.

LVK 2018 terugkijken

Dit jaar wonnen Spik en Span het LVK 2018 met het nummer 'Blieve!'.

Herbeleef de LVK-Finale 2018

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg