Groot tekort voor bisdom Roermond

Groot tekort voor bisdom Roermond

Het bisdom Roermond heeft 2010 afgesloten met een tekort van ruim 6,5 ton. Dat is anderhalve ton meer dan het tekort van een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarrekening.

Het bisdom kreeg vorig jaar te maken met hogere uitgaven, onder andere vanwege de onderzoekskosten in het dossier rond seksueel misbruik. Ook waren de opbrengsten uit beleggingen een stuk minder. Het bisdom concludeert dat de financiën van de parochies zwaar onder druk staan. Meer dan de helft schrijft rode cijfers.

De grootste inkomstenbron van de kerken en het bisdom is nog altijd de kerkbijdrage. Die blijft een dalende lijn vertonen. Eerder dit jaar maakte het Bisdom Roermond bekend dat in de eigen organisatie flink gesneden moet worden. Dertien medewerkers zouden ontslagen moeten worden.

Logo 1Limburg

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee…

Programma's