Gratis concert Urmond met Xavier Scheepers en Ruud Huijbrechts

Gratis concert Urmond met Xavier Scheepers en Ruud Huijbrechts

De redactie van de Klassieke Avond van L1 en Woningstichting Urmond organiseren woensdag 9 oktober onder de noemer Muziek in de Kerk weer een gratis concert in de Protestantse kerk in Urmond, bekend als het witte kerkje.

De concerten waren voorheen op een zondag maar verhuizen in de toekomst naar een woensdag. Te horen zijn de harmonieuze klanken van (alt-)saxofonist Xavier Scheepers en organist Ruud Huijbregts.

Xavier Scheepers kreeg de muziek thuis met de paplepel ingegoten als zoon van de dirigent van het harmonieorkest in Linne. Op jonge leeftijd gooide hij al hoge ogen op diverse grote concoursen. Hij werd twee jaar achter elkaar laureaat van zowel het Prinses Christina Concours als Scolarta en gaf al soloconcerten voordat hij cum laude afstudeerde aan het conservatorium in Amsterdam.

Grote orkesten
Componisten als Van Beurden en Lotichius droegen composities aan hem op. Hij speelt mee op tal van cd's met o.a. het Rundfunk Blasorchester Leipzig en Holland Symfonia en trad op met grote orkesten als de beroemde Münchner Philharmoniker, het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Nationaal Orkest van Litouwen. Daarnaast verzorgt hij regelmatig masterclasses aan diverse conservatoria. In Limburg werkt hij onder andere als dirigent van Harmonie St.Gertrudis in Wijlre. Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg orgel, klavecimbel en koordirectie en hij is op al die terreinen actief.

Hij had als organist optredens in o.a. St.Paul's Cathedral in London, de Domkerk in Utrecht, de kathedrale basiliek St.Bavo in Haarlem en de St.Jan in Den Bosch. In 1981 richtte hij het Eidhovens Vocaal Ensemble op, het tegenwoordige Collegium Vocale Eindhoven. Met dit koor voerde hij grote koorwerken uit als Bach's Johannes- en Matthäus Passion, de Mariavespers van Monteverdi en het Requiem van Mozart.

Collegium Musicum
Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer en artistiek leider van het Collegium Musicum Eindhoven. Daarin werken het Collegium Vocale en het Collegium Instrumentale samen om wekelijks concerten in de stadskerk St.Cathrien te verzorgen. Sinds 2011 is Huijbregts stadsorganist van Eindhoven. Deze twee spelen 9 oktober werken van Bozza (Aria), Noda (Mai), Bedard (Sonate), Bovet (tango), Tanaka (Night Bird) en Wammes (Faith).

Het concert in de Protestante kerk in de Grotestraat 67 in Urmond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

Logo 1Limburg

Programma's