Grand Café het Gouvernement Limburgs Museum nieuwe thuisbasis L1 Cultuurcafé

Grand Café het Gouvernement Limburgs Museum nieuwe thuisbasis L1 Cultuurcafé

MAASTRICHT, 21 oktober 2011 - Het wekelijkse cultuurprogramma op L1 Radio, het L1 Cultuurcafé, heeft een nieuwe vaste locatie gevonden in het Limburgs Museum in Venlo. Vanaf zaterdag 22 oktober zullen de presentatoren Frans Pollux en Tom Doesborg iedere zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur hun culturele gasten ontvangen in Grand Café het Gouvernement, onderdeel van het museum.

Vele jaren is de cultuurredactie gastvrij ontvangen bij de gebroeders Honig van Grand Café Baer de Woers. “Helaas is die samenwerking begin september tot een einde gekomen omdat de Baer de Woers moest sluiten”, aldus eindredacteur Tom Doesborg. “Het deed me goed dat we tijdens onze zoektocht naar een nieuwe locatie zoveel handreikingen hebben mogen ontvangen van horeca-ondernemers en cultuurinstellingen uit de hele provincie”. Gastheer Mike Peeters van Grand Café het Gouvernement was één van hen. “Het is een mooie locatie, tegenover het station en binnen een regionaal museum. Perfect dus", meent Doesborg.

Geïnteresseerden kunnen de uitzendingen van het L1 Cultuurcafé in Grand Café het Gouvernement in Venlo iedere zaterdag vrij toegankelijk bijwonen. L1 ontvangt gedurende de uitzending verschillende culturele gasten uit de wereld van de muziek, beeldende kunst, geschiedenis en literatuur. Tussen 13:00 uur en 14:00 uur is er ook live muziek.

L1 Radio is te ontvangen via FM 95.3 en FM 100.3, webradio op www.L1.nl, Interactieve TV KPN kanaal 891, DVB-T en Digitenne kanaal 117.

Logo 1Limburg

Programma's