Gouverneur wil dat geruzie stopt

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Gouverneur Theo Bovens wil dat het geruzie tussen Statenleden en de makers van het integriteitsrapport over ex-GroenLinks fractievoorzitter Margriet van Tulder stopt.
Hij reageert daarmee op de verwijten over en weer en wil dat beide partijen om de tafel gaan zitten. Bovens wil in elk geval dat er niet meer via open brieven wordt gecommuniceerd, omdat dat een oplossing in de weg staat.
Inhoudelijk wil de gouverneur niet ingaan op het akkefietje tussen onder anderen Gert-Jan Krabbendam van GroenLinks aan de ene kant en onderzoekers Rob Persoon en Cees Versteden aan de andere. Wel wil hij graag een rol spelen bij de totstandkoming van een gesprek tussen de onderzoekers en de Statenleden.

Aanleiding

De onderzoekers zeggen in het rapport dat GroenLinks-politica Margriet van Tulder zich jarenlang schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling rond haar educatiecentrum Ithaka in Tegelen, dat uiteindelijk failliet ging.
Krabbendam zette tijdens het debat over het rapport vraagtekens bij de conclusies van de onderzoekers, ook omdat ze beiden CDA-lid zijn.
Die partij zou volgens de oppositie in de Provinciale Staten het brein zijn achter de val van Van Tulder. Op hun beurt noemen de onderzoekers Krabbendam een leugenaar en eveneens niet integer.