Gouden Narrenkap voor Ummer d'r Neaver

Gouden Narrenkap voor Ummer d'r Neaver

De Kerkraadse groep Ummer d’r Neaver krijgt de Gouden Narrenkap 2013 van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV).

De vierjaarlijkse hoogste Limburgse onderscheiding voor carnavalsartiesten wordt op zaterdag 30 november uitgereikt in de kasteel Gebrook in Hoensbroek in aanwezigheid van de SLV-lidverenigingen.

3x11
Ummer d’r Neaver maakt al 33 jaar deel uit van de gevarieerde Limburgse carnavalsmuziekscene. De 5-mansformatie weet op een even unieke als humoristische wijze carnaval uit te dragen, energiek, vol humor en vooral 111% live, zoals zij het zelf omschrijven. Regelmatig stond de band in de finale van het LVK. In 2000 werd Ummer d'r Neaver 5de op het LVK met D'r pincode slajer. Dieptepunt voor de band was de plotselinge dood van accordeonist Jo van de Laarschot.

Jaarlijks afscheidsconcert
Nadat de band stopte in 2006 kwam er een tribute-band in 2007 en volgde er jaarlijks een afscheidsconcert. 'De jaarlijkse afscheidsconcerten in de Rodahal raken de pure carnaval in hart en ziel. Ummer d’r Neaver weet als geen ander de Limburgse vastelaovend kritisch te volgen maar altijd met respect voor het theater van ‘Klatergold en Parelwien', aldus Peter Bastiaens, oud Jocus raadslid en nieuw bestuurslid van de SLV.

Het bestuur van het SLV onder voorzitterschap van president Raymond Vlecken, een afvaardiging van de Gouden Narrenkap 2013 organiserende CCH in Hoensbroek hebben Ummer d’r Neaver woensdagavond rond de klok van 11 minuten voor 9 op de hoogte gebracht.

Pollux
Ummer d’r Neaver volgt de Venlose buuttereedner Jan Pollux op die in 2009 deze hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding in ontvangst mocht nemen en op 11 september 2011 overleed.

Logo 1Limburg

Plofkraak Geleen: onderzoek naar explosieven

Plofkraak Geleen: onderzoek naar explosieven

Een deel van winkelcentrum Zuidhof in Geleen was zaterdagmorgen uren niet toegankelijk voor publiek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ingeschakeld om te kijken of er explosiegevaar was.

Programma's