Global Exploration

Global Exploration

Meer dan driehonderd Limburgse jongeren reisden deze zomer met de Valkenburgse Stichting Global Exploration de wereld rond. Het doel: de culturen van India, Nepal, Peru, Tanzania, Borneo of China ontdekken en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere leefsituatie ter plekke.

Met hun eigen camera legden de jongeren hun avonturen vast. Het resultaat is vanaf zaterdag 15 oktober wekelijks te zien op L1 TV (om 19.05, 21.05 en 23.05 uur)

Goede doelen
Reizen om letterlijk én figuurlijk je wereld te vergroten, dat is de gedachte achter Global Exploration. Tijdens een reis van drie weken maken de Limburgse jongeren kennis met de gewoonten en gebruiken van het land dat zij bezoeken. Samen met lokale leeftijdgenoten werken ze aan de uitvoering van uiteenlopende goede doelen.

Global Exploration.JPGTogether one world
Leerlingen van het Graaf Huyn College duiken in Peru in het leven van straatjongeren. In Indonesië wordt er in een dierenopvangcentrum meegeholpen bij de verzorging van onder andere orang-oetans. Studenten van de Fontys Sporthogeschool ervaren in Tanzania de kracht van sport voor ontwikkelingssamenwerking en in China worden leerlingen van het Sint-Maartenscollege geconfronteerd met hele andere vormen van onderwijs dan ze gewend zijn. In India verzorgen Limburgse jongeren de wonden van leprapatiënten en in Nepal brengen de leerlingen van de Trevianum scholengroep een bezoek aan een Tibetaans vluchtelingenkamp. En dat alles onder het motto: “Together one World”.


De uitzendingen van Global Exploration liggen door onvoorziene omstandigheden tijdelijk stil. De serie wordt begin 2012 alsnog en in z'n geheel uitgezonden. De exacte uitzenddata worden tijdig bekend gemaakt.

Logo 1Limburg

Programma's