Gijzelnemer Herten opgepakt, baby ongedeerd

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De gijzeling in Herten is beëindigd. De vader heeft zichzelf overgegeven. Zijn 2 maanden oude zoontje is ongedeerd.
De gijzelnemer, de 38-jarige Johan E., is uiteindelijk zelf naar buiten gekomen en heeft zich rond 13.15 uur overgegeven. Hij was onbewapend. Tegelijkertijd viel een arrestatieteam het huis binnen.

Baby bij moeder

De 2 maanden oude baby is inmiddels herenigd met zijn moeder. Voor de zekerheid wordt het kind wel nog onderzocht.

Relatieconflict

De politie had via onderhandelaars al een paar uur contact met de man, maar in eerste instantie weigerde de man zich over te geven. Behalve de vader en de baby was niemand in het huis aanwezig. De baby is van de man en zijn huidige vriendin. Buurtbewoners hebben het over een mogelijk relatieconflict.

Verwarde toestand

Een buurtbewoner meldde rond half tien maandagochtend dat de man in verwarde toestand in zijn tuin liep. Toen de gealarmeerd politie arriveerde, verschanste de man zich in het huis.
De omgeving van de woning werd afgezet. Iedereen moest op ruime afstand blijven. De hulpdiensten rukten massaal uit. Onder meer een arrestatieteam, diverse brandweerwagens, politiewagens en een ambulance waren aanwezig. Er werd opgeschaald naar GRIP 3, hetzelfde niveau als bij de gijzeling in Reuver in november vorig jaar.

38-jarige man

De gijzelnemer is een 38-jarige gescheiden man met twee kinderen, die twee weken geleden kort vermist was. Behalve het zoontje van 2 maanden oud heeft hij ook een dochtertje van 8 jaar oud uit een eerdere relatie.
Volgens familieleden is de man de laatste tijd verward. Volgens hen zit hij in het drugscircuit en zou hij ook al eerder in aanraking zijn gekomen met de politie.
Het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Roermond geven om 15.00 uur een persconferentie over de gijzeling in Herten.