Gijzelnemer bekend bij hulpverlening

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Gijzelnemer Johan E. uit Herten stond al onder begeleiding van diverse hulpverleningsdiensten.
Dat zei burgemeester Peter Cammaert maandagmiddag tijdens een persconferentie over de gijzeling met goede afloop.
De 38-jarige E. gijzelde maandagochtend zijn 2 maanden oude zoontje in zijn woning aan Het Weijerke in Herten. Rond 13.15 uur 's middags maakte de politie een eind aan de gijzeling. Tegelijkertijd kwam de dader al ongewapend naar buiten. Het zoontje bleef ongedeerd.

Dader bekende van justitie

De dader is al eerder met justitie in aanraking geweest. Dat zei plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Koelewijn. Die zaak had te maken met verboden wapenbezit. Maar het kwam uiteindelijk niet tot een veroordeling omdat de zaak werd geseponeerd.

Opluchting

Toen het nieuws van de gijzeling maandagochtend bij gemeente en politie bekend werd, sloeg dat in als een bom, aldus Cammaert. "Gelukkig is alles goed afgelopen. Moeder en kind zijn gezond. Ze zijn via het ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau."

Contact met gijzelnemer

Nadat de politie maandagochtend was gealarmeerd door een buurtbewoner, werd eerst door de gijzelnemer zelf bevestigd dat hij zijn kind vasthield in de woning. Daarna werd de politie ook door de vrouw van Johan E. geïnformeerd. Toen werd er snel opgeschaald, zodat alle hulpverleningsdiensten snel ter plaatse waren.
Volgens plaatsvervangend politiechef Brekelmans van de Eenheid Limburg stelde de gijzelnemer geen eisen.