Ger Koopmans leest Radio 1 de les over vastelaovend

Ger Koopmans leest Radio 1 de les over vastelaovend

Cultuurgedeputeerde Ger Koopmans heeft de radiozender Radio 1 vanmiddag de les gelezen over het doel van de vastelaovend.

Koopmans werd geïnterviewd in het Radio 1 programma Een Vandaag omdat de Canadese premier Trudeau momenteel onder vuur ligt omdat hij op een foto uit 2001 te zien is met een zwart geschminkt gezicht. Enkele politieke partijen in Canada noemen het gedrag van de premier racistisch en beledigend.

Radio 1 zocht naar aanleiding van de rel een Nederlandse invalshoek en kwam bij Ger Koopmans uit die tijdens de Gekke Maondaag-optocht van 2014 in Velden gekleed ging als Vladimir Poetin.

Presentatrice Suzanne Bosman deed enkele pogingen om Koopmans een schuldgevoel aan te praten over zijn deelname aan de optocht. Maar Koopmans legde Radio 1 helder uit dat carnaval bedoeld is om zaken om te draaien, machthebbers een spiegel voor te houden en dingen voor de gek te houden.

Op de Canadese situatie wilde Koopmans niet ingaan. Wel denkt de cultuurdeputé dat er 'een hele hoop politici zijn die in het verleden Zwarte Piet hebben gespeeld en zo op een foto staan'.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.