Gennepse gemeentelijke onderscheiding voor Toon en Marian van De Kroon

Gennepse gemeentelijke onderscheiding voor Toon en Marian van De Kroon

Toon en Marian von der Haar-van Arensbergen, beter bekend als Toon en Marian van De Kroon, hebben uit handen van burgemeester Peter de Koning de Gennepse onderscheiding de 'Ganapja' ontvangen.

Het horecapaar zwaaide 35 de scepter over Hotel de Kroon in het stadshartje van Gennep, thuishonk van onder meer Carnavalsvereniging ’t Bombakkes. lees hier het gemeentelijk persbericht:

Gemeentelijke onderscheiding voor Genneps horecapaar

Toon en Marian von der Haar-van Arensbergen, beter bekend als Toon en Marian van De Kroon, ontvangen op zondag 24 maart een Ganapja uit handen van burgemeester Peter de Koning. Dat gebeurt tijdens de afscheidsreceptie op die middag in Hotel De Kroon. Toon en Marian zijn dan nog één keer gastheer en gastvrouw, voordat ze het stokje overdragen aan de nieuwe eigenaren.
Het echtpaar zwaaide 35 jaar lang de scepter over het befaamde hotel in hartje Gennep. In al die jaren boden ze een warm welkom aan een groot aantal gasten én aan vele Gennepse verenigingen, gezelschappen en politieke partijen. Met de insteek ‘Hoe kunnen we elkaar helpen?’ hebben ze veel betekend voor het verenigingsleven en de leefbaarheid in Gennep.

Toon en Marian zijn altijd zeer betrokken geweest bij de Gennepse vastelaovend. Carnavalsvereniging ’t Bombakkes was 35 jaar kind aan huis in Hotel De Kroon. Toon en Marian waren gastheer en gastvrouw bij de maandelijkse vergaderingen en bij activiteiten als haring happen op Aswoensdag en de koffietafel bij het aftreden van de prins. In 1994 was het stel prins en prinses van ’t Bombakkes. Ook daarna bleven ze actief bij de ex-prinsen en -prinsessen. Nog altijd staan ze het huidige bestuur bij met raad en daad.

Het paar draagt het Gennepse verenigingsleven een warm hart toe met sponsoring, vriendendiensten en het bezoek aan concerten. Toon is zelf ook een veelzijdig muzikaal talent. Hij speelt diverse instrumenten, waaronder de schuiftrombone, doedelzak en accordeon. Al vele decennia zet hij zich in voor de muziek met carnaval, bij evenementen en herdenkingen. Daarnaast is hij al twintig jaar lid van Harmonie Unitas et Fidelitas.

Gastvrij, gul en vriendelijk zijn woorden die het paar Von der Haar kenmerken. Marian kreeg het gastvrouwschap met de paplepel ingegoten; haar ouders waren in het verleden eigenaar van Hotel De Kroon. Toon is nog betrokken geweest bij de oprichting van de afdeling Kop van Noord-Limburg van de Koninklijke Horeca Nederland. Hij was daar enige tijd bestuurslid. Daarna werd hij actief bij Horeca Ondernemers Gennep, ook als bestuurslid.
Toon en Marian toonden zich altijd zeer betrokken bij de vele activiteiten in het centrum van Gennep. Met hun inbreng hebben ze ook nog bijgedragen aan de renovatie van de Markt.

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Paul en Leo: "Doorgaan revue 'Hinge gen Herregod's vót' nog onzeker"

Paul en Leo:

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Is de sfeer er nu wel om leuke vasteloavesliedjes te maken?

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Nee, Frans Theunisz wordt geen burgemeester van Gennep

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Sittards Leidjeskonkoers vanuit studio TVEllef in Linne

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Vastelaovesarchivarissen halen banden aan

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Finale Blericks Liedjesmatinee in studio Omroep Venlo

Logo 1Limburg