Geluid van Zuid: Tieëkezinge Kirchroa, Linda Zijlmans, Waers

Geluid van Zuid: Tieëkezinge Kirchroa, Linda Zijlmans, Waers

Dinsdag 25 september

Terugkijken

Tieëkezinge Kirchroa

Afgelopen weekend zijn we weer begonnen met het uitzenden ven Tieëkezinge Kirchroa. ‘ceremoniemeister’ Henk Hover presenteert Limburgse artiesten die bekende en onbekende Limburgse meezingers vertolken onder leiding ven Bart Storcken op piano en accordeon en Roel van Wijk op trompet en sousafoon. Online delen we een aantal nummers die de TV-uitzending niet haalden. Wat dacht je van deze:

Marjolein Heiltjes zingt een hit van Caro Emerald in het Kirchräotsjer plat.

Ook komend weekend is Tieëkezinge Kirchroa weer op L1 TV met onder andere Suzan Seegers en Erwin Brepoels.


Nieuwe Linda Zijlmans

Linda Zijlmans uit Venlo brengt een nieuwe single uit. ‘Herfs’ verschijnt officieel uitkomt op vrijdag 5 oktober. Het is een single-edit van het nummer dat eerder verscheen op haar album ‘Ik’.

Henk liet vast een stukje van de albumtrack horen.


Nieuwe Dyanne Sleijpen

Ook de Dyanne Sleijpen uit Bemelen komt met een nieuwe single. Ook bij haar betreft het een track van haar album "Door..!" Onder het motto : soms is het heerlijk om even niks te doen en even stil te blijven staan presenteert zij haar nieuwe single: Lekker nörges euver.


Nieuwe single Venlose band Waers

De tweede single ‘Zink’ van de jonge Venlose band ‘Waers’ is deze week Plat-du-jour.

De band rond frontman en liedjesschrijver Jules Fransman bekend als zanger van Venlose vastelaovesleedjes als 'Dich bis eine pipo'en 'De Pinguin'. Hij is ook frontman van de band Appelemoos.

Verder in de band: Rowena Roeffen op bas, Pim Uiting en Jeroen Maas gitaar en Marcel Tabbers op drums en zang. Waers was al te zien op het afgelopen Zomerparkfeest en de Nach van ‘t Limburgs Leed.

Je hoort de plat-du-jour dagelijks in Plat-eweg op L1 Radio.


Uitverkochte CD presentaties van Marleen Rutten en Katja Henz

Zowel de Cd presentatie van Marleen Rutten in Hunsel a.s. zaterdag is helemaal uitverkocht, maar ook die van zangeres Katja Henz uit Heer is uitverkocht. Katja presenteert haar nieuwe plaat op zaterdag 15 december onder het motto ‘Eet en Geneet’


Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's