Geluid van Zuid: Kennedymars, Renske en Sjpringlaevend

Geluid van Zuid: Kennedymars, Renske en Sjpringlaevend

Henk Hover schoof vanochtend weer aan in de L1 radiostudio met nieuws uit de wereld van de Limburgse muziek

Kennedymars: Plat-eweg moedigt aan

Plat-eweg staat op Paaszaterdag 31 maart weer 3 uur lang live langs de route van de Kennedymars om de wandelaars aan te moedigen.

Tussen 13:00 en 16:00 uur staat Henk Hover met zijn mobiele radiostudio in Thorn waar op dat moment de meeste wandelaars doorkomen.

Luisteraars kunnen ‘hun wandelaars’ een hart onder de riem steken door een Limburgs plaatje aan te vragen via plateweg@L1.nl

Renske speelt met 30 Seconds to Mars

Vanavond speelt de populaire Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de uitverkochte Ziggo Dome.

De band ronde Hollywoodacteur Jared Leto bedacht een leuke actie via radiostation 3FM. Gitaristen mochten een gitaarsolo insturen. De beste zou worden uitgenodigd om op het podium van de Ziggodome mee te spelen.

- New Bliss – Foto Jordy Caris -
- New Bliss – Foto Jordy Caris -

Uiteindelijk werden er 4 gitaristen uitgenodigd waaronder de 21-jarige Renske van den Bongarth (oorspronkelijk uit Sittard, tegenwoordig muzikaal actief in Groot Venlo).

Renske studeert zang en gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam vormt met haar tweelingbroers Jelle en Jochem de band New Bliss. Volgende week -28 maart- verschijnt van de band de eerste single ‘’Criminal’’.

Wae weurt Sjpringlaevend?

Onder de naam ‘Wae weurt Sjpringlaevend?’ gaat Dwayne Horbag de komende weken op zoek naar een vervangster voor Femke Philippens, die stopt bij het duo.

Vandaag is de laatste dag dat dames zich aan kunnen melden voor de zoektocht naar een nieuwe zangeres. Dwayne is op zoek naar meiden/ dames tussen de 18 en 23 jaar, die natuurlijk goed kunnen zingen en het repertoire van Sjpringlaevend leuk vinden.

Natuurlijk moet je het ook leuk vinden om in het seizoen alle Limburgse (vastelaoves-)podia langs te struinen én je moet natuurlijk ook mee kunnen in het razende tempo van Dwayne.

Van de zoektocht en de audities worden VLOGS gemaakt die te zien zullen zijn via de internetdiensten van L1. Ook het L1-radioprogramma Plat-eweg zal de zoektocht op de voet volgen.

Plat-du-Jour: Stan Peters & Jack Vinders - Vrung

Zanger Stan Peters treedt regelmatig op met Jack Vinders.

De twee brengen nu samen een duet uit 'Vrung'. Je hoort 'm de hele week vrijwel dagelijks in Plat-eweg als Plat-du-jour.

Luister hem hier:

Plat-du-Jour: Stan Peters & Jack Vinders - Vrung

Geluid van Zuid terugluisteren

|

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's