Geluid van Zuid: Kennedymars, Renske en Sjpringlaevend

Geluid van Zuid: Kennedymars, Renske en Sjpringlaevend

Henk Hover schoof vanochtend weer aan in de L1 radiostudio met nieuws uit de wereld van de Limburgse muziek

Kennedymars: Plat-eweg moedigt aan

Plat-eweg staat op Paaszaterdag 31 maart weer 3 uur lang live langs de route van de Kennedymars om de wandelaars aan te moedigen.

Tussen 13:00 en 16:00 uur staat Henk Hover met zijn mobiele radiostudio in Thorn waar op dat moment de meeste wandelaars doorkomen.

Luisteraars kunnen ‘hun wandelaars’ een hart onder de riem steken door een Limburgs plaatje aan te vragen via plateweg@L1.nl

Renske speelt met 30 Seconds to Mars

Vanavond speelt de populaire Amerikaanse band 30 Seconds to Mars in de uitverkochte Ziggo Dome.

De band ronde Hollywoodacteur Jared Leto bedacht een leuke actie via radiostation 3FM. Gitaristen mochten een gitaarsolo insturen. De beste zou worden uitgenodigd om op het podium van de Ziggodome mee te spelen.

- New Bliss – Foto Jordy Caris -
- New Bliss – Foto Jordy Caris -

Uiteindelijk werden er 4 gitaristen uitgenodigd waaronder de 21-jarige Renske van den Bongarth (oorspronkelijk uit Sittard, tegenwoordig muzikaal actief in Groot Venlo).

Renske studeert zang en gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam vormt met haar tweelingbroers Jelle en Jochem de band New Bliss. Volgende week -28 maart- verschijnt van de band de eerste single ‘’Criminal’’.

Wae weurt Sjpringlaevend?

Onder de naam ‘Wae weurt Sjpringlaevend?’ gaat Dwayne Horbag de komende weken op zoek naar een vervangster voor Femke Philippens, die stopt bij het duo.

Vandaag is de laatste dag dat dames zich aan kunnen melden voor de zoektocht naar een nieuwe zangeres. Dwayne is op zoek naar meiden/ dames tussen de 18 en 23 jaar, die natuurlijk goed kunnen zingen en het repertoire van Sjpringlaevend leuk vinden.

Natuurlijk moet je het ook leuk vinden om in het seizoen alle Limburgse (vastelaoves-)podia langs te struinen én je moet natuurlijk ook mee kunnen in het razende tempo van Dwayne.

Van de zoektocht en de audities worden VLOGS gemaakt die te zien zullen zijn via de internetdiensten van L1. Ook het L1-radioprogramma Plat-eweg zal de zoektocht op de voet volgen.

Plat-du-Jour: Stan Peters & Jack Vinders - Vrung

Zanger Stan Peters treedt regelmatig op met Jack Vinders.

De twee brengen nu samen een duet uit 'Vrung'. Je hoort 'm de hele week vrijwel dagelijks in Plat-eweg als Plat-du-jour.

Luister hem hier:

Plat-du-Jour: Stan Peters & Jack Vinders - Vrung

Geluid van Zuid terugluisteren

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.