Geluid van Zuid - 27 augustus 2019

Geluid van Zuid - 27 augustus 2019

Henk Hover is weer in de studio met alle nieuwigheden uit de Limburgse muziekwereld.

|

Het verhaal begon spontaan met het nieuwtje ronde de gigantische tent die in Echt wordt neergezet ter gelegenheid van het LVK 2020.

​As ich mer danse kin

Ook "onthulde" hij de artiesten die gaan optreden tijdens danswedstrijd "As ich mer danse kin" op 28 september in de Muziekgieterij. Meer info op www.sjengkraftkompenei.nl

​Lage Landen Lijst

Op 14 september zendt L1 weer de Lage Landenlijst uit. Deze lijst met de 100 beste liedjes uit het Nederlandse taalgebied wordt uitgezonden door VRT-radio 1 in samenwerking met Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Vanaf vrijdag 30 september kan er door de luisteraars van die zenders gestemd worden. In tegenstelling tot vorig jaar, toen er maar één Limburgs nummer de keuzelijst haalde is dit jaar de keuze op dat gebied aanzienlijk groter. Er staan in de 341 liedjes tellende lijst maar liefst 12 Limburgse liedjes. Zonder alle titels te verklappen staan er nummers in van : Benny Neyman, Harold K, Lex Uiting, Neet Oét Lottum, Rowwen Hèze, Ton Engels en Toon Hermans. De exacte titels worden a.s. vrijdag bekend gemaakt.

Henk's persoonlijke tip was een lied van Harold K over een bijzondere Belgisch-Limburgse plek:

De live-uitzending vindt plaats vanaf de veerstoep van het fietsveer tussen het Nederlandse Ohé en Laak en het Belgische Ophoven en is gratis bij te wonen.

Meer info en stemmen kan via: www.L1.nl/lagelandenlijst

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's