Geluid van Zuid - 21 mei 2019

Geluid van Zuid - 21 mei 2019

|

André Rieu doet mee op Oranje Leeuwinnenlied “Wij Zijn Nederland”
Samen met Jan Smit, John De Bever en Jack van Gelder doet de Maastrichtse stehgeiger André Rieu mee op het nummer “Wij Zijn Nederland”.

Met ‘Wij Zijn Nederland’ willen de 4 heren de oranje leeuwinnen een hart onder de riem steken tijdens het komende WK voetbal.

Om de voetbalsters ook dit jaar alle steun te geven die ze verdienen, schreef Jan Smit ‘Wij Zijn Nederland’.

Hij zingt het samen met John De Bever. André Rieu verzorgde het arrangement en in het nummer zijn opzwepende voetbalcommentaren van Jack Van Gelder verwerkt.

Op 26 mei verschijnt er een videoclip.

Voorverkoop-update

3 x 11 jarig jubileum Thei en Marij op 1 november (= seniorenmiddag) is uitverkocht, voor de feestavond op 2 november zijn er nog 200 van de 1000 kaarten beschikbaar.

Info via: www.theienmarij.com

Voor het liveconcert van Marleen Rutten op 24 augustus is inmiddels ruim de helft van het aantal beschikbare kaarten verkocht.

Info via: www.marleenrutten.nl

Tieëkezinge Kirchroa

Vandaag maakte Henk Hover de line-up van de derde editie van Tieëkezinge Kirchroa. Welke artiesten komen er op 16 juni 2019 samen zingen.

Het jubilerende Tegelse duo Thei & Marij komt natuurlijk mét Veldboeket en ook de Heerlense nachtburgemeester Lex Nelissen, die tegenwoordig in Kerkrade woont, is erbij. Guido Frissen vertolkt een aantal hits van zijn band de Schintaler en Dieter Koblenz put uit zijn grote Duitse schlagerrepertoire. Uit Venlo komt duo Christel en Quinn, voorheen W-Dreej.

Klap op de vuurpijl is het eenmalige optreden van Fietsefreem. Bert en Raymonde waren eigenlijk gestopt met optreden, maar voor Tieëkezinge Kirchroa maken ze graag een uitzondering. Hun “Unne wals met Maria” is natuurlijk een sjoenkelaer en meezinger van de eerste orde.

Het geheel wordt in goede banen geleid door “ceremoniemeister” en L1-presentator Henk Hover.

Tieëkezinge Kirchroa vindt plaats op zondagmiddag 16 juni op de binnenplaats van Kasteel Erenstein in Kerkrade. De entree is gratis. De opnames worden later dit jaar uitgezonden op L1 Tv en in het L1-radioprogramma Plat-eweg.

L1mbo Top 100 op locatie

De L1mbo Top 100 gaat weer op locatie. Na een aantal jaren in de studio zoekt het evenement weer de frisse lucht op.

Na plekken als Mondo Verde, Kasteeltuinen Arcen en de Martk in Sittard strijkt het circus dit jaar neer op de markt in Meerssen. Met de prachtige Basiliek als decor kun je ’s middags radio komen kijken. In Meerssen vindt op Hemelvaartsdag de befaamde Bartholomeusmarkt plaats. De L1- radiomakers zitten in een glazen huis-studio en een aantal artiesten gaan optredens verzorgen op een podium. Ook de L1-TV-camera’s snorren mee als tussen 17:00 en 18:00 uur bekend wordt wie de opvolger van Lex Uitings Nao ’t Zuje gaat worden.

Programmamaker Henk Hover is blij met de locatie: “Het is altijd leuk om radio te maken voor een live-publiek. De Bartholomeusmarkt trekt jaarlijks 10.000 mensen naar Meerssen én de Jonkheid zet tijdens de uitzending de mei-den overeind. Genoeg te beleven dus buiten de prachtige muziek uit de L1mbo Top 100”. Tijdens het opnemen van de promo dook er nog een onverwacht stemadvies op :

De 23ste editie van de L1mbo Top 100 wordt traditioneel uitgezonden op Hemelvaartsdag. Dit jaar is dat op 30 mei. Tussen 8:00 en 13:00 uur komt de uitzending vanuit de studio en vanaf 13:00 uur van locatie: De Markt in Meerssen. Rond 17:30 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het programma is te volgen via alle kanalen van L1.

Nieuwe Jack Vinders

Jack Vinders presenteerde afgelopen vrijdag een nieuw album “Kristal”.

Hij noemt het zelf zijn meest persoonlijke album tot nu toe. Het liedje “D’r Welt op de kop “ is deze week te horen als Nieuw Uit Limburg. Henk koos het nummer “Ing Naat” om te laten horen.

Het is een Kerkraads/Italiaans duet met zangeres Katia Salemi.

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's