Geluid van Zuid - 18 jun 2019

Geluid van Zuid - 18 jun 2019

|

Nieuwe Zinatra

De Limburgse Rockband Zinatra maakte in de jaren ’80 furore met (hard-)rockrepertoire.

Hun grootste en bekendste hit was in 1988 "Love or Loneliness". De band stopte na twee albums in 1992. Sindsdien hebben fans altijd om een Zinatra-reünie gevraagd. Toen bandleden Ron Lieberton en Joss Mennen elkaar weer eens tegen het lijf liepen, besloten ze om samen de studio in te duiken en een ongebruikt nummer nieuw leven in te blazen. Op 21 juni zal het worden gereleaset. Joss, Gino Rerimassie en Ron worden begeleid door Henk Lieberton en Ronald Jeurissen.

Het nummer ”This Song is for You” is eind jaren ’80 geschreven door Ron Lieberton en “Kelly”, een pseudoniem van Arnie Treffers, en die kennen we dan weer onder zijn artiestennaam “Long Tall Ernie”.

Meer info: www.rockinc.nl/nl


OLS lied & Gebrouwen in Limburg

In het eerste weekend van juli vindt traditioneel het OLS plaats. Dit jaar in Sevenum. De traditionele feestavond op de vrijdagavond 5 juli, vooraf aan het OLS, zal in Sevenum een heus spektakel worden met een breed palet aan artiesten, bands, fanfares, harmonieën en natuurlijk het winnend zestal van de schutterij. Onder de naam “Gebrouwen in Limburg” is er een éénmalig spektakel georganiseerd rond Limburgse (Schutters-)muziek.

Muziek is er van Rowwen Hèze, Memphis Maniacs, Beppie Kraft, Marleen Rutten, Hard2Get, Erwin, de Schutterskapel en natúúrlijk: Rob & de Bölkes.

Heel speciaal is de zogenaamde Schutterskapel. Harmonie Unie uit Sevenum en Fanfare Monte Corona uit Kronenberg/Evertsoord zullen een eenmalig gezamenlijk optreden verzorgen tijdens Gebrouwen in Limburg.

Info: www.ols2019.eu/gebrouweninlimburg/


Nieuwe Baroesjko

Van de Sittardse band Baroesjko verschijnt deze maand een zomersingle. Het gaat om een Zittesje bewerking van een van de meest gecoverde songs ter wereld, namelijk Gershwins “Summertime” uit Porgy & Bess.

In de Baroesjko-uitvoering met een ska-ritme wordt Summertime natuurlijk “Zomertied”.

Meer info: baroesjko.nl/


Tieëkezinge Kirchroa

Ceremoniemeister Henk Hover gaf al een eerste voorproefje van de opnames van de vierde jaargang van Tieëkezinge Kirchroa dat afgelopen zondag plaatsvond bij kasteel Erenstein in Kerkrade. De TV- en radio-uitzendingen zijn gepland voor: 29 juni en 6, 7, 13 en 14 juli.


Meer info: www.l1.nl/tieekezinge-kirchroa/

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's