Geluid van Zuid - 15 jan 2019

Geluid van Zuid - 15 jan 2019

|

Cas in het Limburgs
De Roggelse Sjansemaekers bestaan dit jaar 6 x 11 jaar. Prins Maarten vroeg Roger van Zundert (Limbo Project, Woenderbaar) om voor die gelegenheid een speciaal lied te maken.
Bas Keltjens schreef een tekst en ging er een geschikte zanger bij zoeken. Hij kwam uit bij Cas Ronckers. Cas in het Limburgs, nog nooit vertoond.
Het liedje gaat komend weekend in première in Roggel en Henk Hover mocht al een snippertje laten horen.
Leuk om te weten de band van Cas, CAS gaat het nummer aanstaande zondag live spelen tijdens hun optreden in café Tonvannebekker in Roggel.

Marlouk Basten (SAT2D) heeft een nieuwe band
Marlouk Basten - een van de vier leden van de in 2007 Nu of Nooit winnende band SAT2D (onder anderen met Kelly Kockelkoren) - heeft een nieuwe band: Before the Drop. Ze brachten onlangs een eerste single uit én een clipje: One Chance.

Nieuwe Jodymoon
Het Maastrichtse singer-songwriterduo Jodymoon brengt een dezer dagen een nieuw album uit: A Love Brand New. Daarop vooruitlopend verscheen er een nieuwe single van het duo bestaande uit Digna Janssen en Johan Smeets.

Nieuwe Marleen Rutten
Marleen Rutten is een bezige bij. Naast haar nieuwe dubbelalbum dat pas enkele maanden geleden verscheen en alle activiteiten rond haar LVK-deelname verscheen er eind december nog een nieuwe single ‘Altied Thoes ‘. Een mooie ballad met een tekst van Marijke Gijsen en met een clip van Roger van Zundert.

En dan nog dit
Er staat een tof projectje op stapel waarin Stan Smeets (Hard2get, Statesmen, TVOH) samenwerkt met de Venlose zangeres Annemarieke Leurs (Venlo dich hes mich te pakke). Frans Pollux presenteert aanstaande zondagmiddag zijn nieuwe album ‘Naeve de kèrk’. Ook daarvan verscheen alvast een single: ‘In Waubach neet’.

Route Regio op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's