Geldschieter Fortuna trekt zich terug

Geldschieter Fortuna trekt zich terug

De 'stadion-deal' van Fortuna Sittard is uitgesteld.

De externe geldschieter, Roland Duchatelet, heeft zich teruggetrokken. Fortuna wil met hulp van de Belgische investeerder het stadion kopen, om van de zware huurlasten af te zijn.  'De deal is uitgesteld door de onrustige situatie die bij Fortuna ontstaan is,' zegt directeur Jos Alberts. Onder andere het vertrek van trainer Tini Ruijs heeft veel stof doen opwaaien bij de achterban.

Met de komst van Wil Boessen hoopt de club dat de rust wederkeert. 'Duchatelet wil verder als wij in rustig vaarwater zitten,' laat de directeur weten. Albert hoopt dat de zogenaamde stadiondeal dit kalenderjaar nog beklonken wordt. Fortuna Sittard moet noodgedwongen een negatieve begroting indienen bij de KNVB. De club verwacht niet dat de licentiecommissie van de bond daar direct consequenties aan verbindt.

Logo 1Limburg

Trucker ondergedoken voor Gele Hesjes: 'Gaat niet werken'

Trucker ondergedoken voor Gele Hesjes: 'Gaat niet werken'

De advocaat van de 47-jarige trucker, die vrijdag een demonstrant van de Gele Hesjes doodreed, is niet te spreken over de acties van deze groepering. "Ik vind dat gewoon een criminele organisatie, mensen die zoiets doen...", zei advocaat Richard Wagemans.

Programma's