Geen kritiek weerinstituut op organisatie Pinkpop

Geen kritiek weerinstituut op organisatie Pinkpop

MeteoGroup Nederland heeft geen kritiek op de organisatie van Pinkpop.

Dat laat de organisatie dinsdag in een speciaal persbericht weten.

Forse kritiek
MeteoGroup voelt zich gedwongen om te reageren naar aanleiding van de forse kritiek van weervrouw Margot Ribberink van MeteoGroup. Ribberink zei maandagavond in het programma Knevel en Van den Brink dat de organisatie een 'risico' heeft genomen en dat zij als festivalorganisator het terrein om zes uur 's avonds al had laten evacueren.

Serieus gevaar
Volgens Ribberink had de aankomende bui windstoten van 120 kilometer per uur en enorme hoge bliksemintensiteit. Daardoor was er serieus gevaar voor het publiek.

Complex
MeteoGroup wil de conclusie van Ribberink niet delen. De organisatie meldt dinsdag dat het weerinstituut geen verantwoordelijkheid draagt voor de beslissing om het festivalterrein te ontruimen. Er is voortdurend contact geweest met de organisatie van Pinkpop over de weersverwachtingen.  De organisatoren van Pinkpop en de burgemeester van Landgraaf hebben die informatie zorgvuldig gewogen en meegenomen in de complexe besluitvorming'' omtrent het verloop en de voortgang van het festival en de veiligheid van de bezoekers, zo laat directeur Chris-Jan Hoogsteen van MeteoGroup weten.

"Er is voor ons als MeteoGroup vooralsnog geen aanleiding om de afwegingen en het optreden van de festivalorganisatie en de burgemeester van Landgraaf in twijfel te trekken", aldus Hoogsteen .

Meer
Lees alle berichten in ons Stones dossier
Lees alles over Pinkpop in ons Pinkpop dossier

Logo 1Limburg

Programma's