Geëmigreerde boeren mogelijk slachtoffer van bemiddelaar

Geëmigreerde boeren mogelijk slachtoffer van bemiddelaar

Zeker 30 geëmigreerde boeren zijn mogelijk slachtoffer geworden van emigratiebemiddelaar Vreba-Hoff uit Vredepeel. Zo meldt Het Financieele Dagblad. Het bureau verzorgde de emigratie van Nederlandse boeren naar de Verenigde Staten. Volgens de krant beloofde de emigratiebemiddelaar gouden bergen, maar werden die beloftes niet nagekomen.

Boeren die emigreerden werd bijvoorbeeld een rendement van bijna 50 procent beloofd. Ook moesten ze veel meer betalen voor hun Amerikaanse boerderijen dan dat die daadwerkelijk waard waren. Volgens de juridisch adviseur van de gedupeerde boeren vulde Vreba-Hoff financiële gaten door nieuwe klanten aan te trekken. Van de 120 agrariërs die met het bedrijf over zee gingen, verwacht de adviseur dat niet meer dan 15 het zullen redden.

Emigratie-bemiddelaar Willy van Bakel zegt dat de aantijgingen aan zijn adres complete onzin zijn. Dat laat de melkveehouder vanuit Amerika weten. Volgens Van Bakel zijn er van de zeventig gezinnen die zijn verhuisd slechts enkele teruggekomen. 'En dat om heel andere redenen,' aldus van Bakel, die zich beschadigd voelt door de berichten. 'Kennelijk zien enkelen mij als zondebok, maar dat is niet terecht.'

Meer op WijLimburg.nl >>

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's