Gebrek aan animo en geld doet CV De Klèèflep Eijsden de das om

Gebrek aan animo en geld doet CV De Klèèflep Eijsden de das om

CV De Klèèflep uit Eijsden stopt met bestaan. De vereniging die is opgericht in 1953 en vele jaren de onderscheiding de Gouwe Cramignon aan bekende Nederlandse tv-persoonlijkheden uitreikte, deelt op facebook mee dat de stekker eruit is getrokken.

'Beste carnavalsvrienden, geheel onverwachts is na een traditie van 65 jaar, besloten dat de vereniging C.V. De Klèèflep per direct. de stekker eruit haalt.
Deze moeilijke beslissing is tot stand gekomen nadat de animo en financiële lasten steeds moeilijker werden
', aldus het bestuur van de vereniging op facebook.

Op facebook wordt door een paar mensen teleurgesteld gereageerd op het plotselinge besluit. 'Jammer dat er geen overleg is geweest met de adviserende leden uit de Oud Prinsen', zo is één van de reacties.

Eijsden telde altijd al meerdere vastelaovesverenigingen. Begin februari 2019 besloot CV De Kwakvusj uit Breust ook al te stoppen. De Klèèflep werden opgericht vanuit de K.O.H., de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, ook wel de 'Blauwe' genoemd. De andere harmonie in het dorp, de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden (de Roej) had namelijk al in 1950 een carnavalsvereniging opgericht, De Druugsjliepers die in 1953 de eerste carnavalsoptocht van Eijsden organiseerde. In 1974 werd ook nog eens CV de Naachraove opgericht vanuit jeugdhuis 't Patronaat" aan de Breusterstraat in Eijsden. CV de Naachraove organiseert al 20 jaar op de Vroenhof in Eijsden het weekeinde voor carnaval een Boetezitting.

CV De Klèèflep en CV De Druugsjliepers hielpen in 2012 Cv De Rieste uit Margraten mee met het organiseren van de LVK-finale 2012 in de veilinghal in Margraten. De Klèèflep reikten sinds 1967 de carnavalsonderscheiding 'De Gôwe Cramignon' uit aan bekende mediapersoonlijkheden uit heel Nederland. Onder meer Mies Bouwman, Willem Duys, Henny Huisman, Felix Meurders, Albert Verlinde en Martin Gaus werden uitgeroepen tot Gôwe Cramignon Ridder.

Logo 1Limburg