Franse voetbalfans in Maastricht gepakt om graffiti

Franse voetbalfans in Maastricht gepakt om graffiti

De politie heeft zaterdag in Maastricht een Hongaarse bus met 26 voetbalsupporters van Paris Saint Germain aangehouden, nadat getuigen hadden gezien dat zes van hen graffiti hadden gespoten op een muur aan de Maasboulevard. Toen agenten het gezelschap op dit wangedrag aanspraken, zeiden de Franse supporters van niets te weten.

Zo wisten ze ook niet van wie de rugzak was die in de bus werd aangetroffen, vol spuitbussen en voorbeelden van de afbeeldingen die vers op de muur waren aangebracht.

De agenten namen contact op met een graffiti-deskundige van de gemeente Maastricht om te horen wat het verwijderen van de muurschilderingen ging kosten. De groep kreeg de keuze om de schade te vergoeden, of in een strafrechtelijk onderzoek betrokken te worden.

Toen de Fransen het met de politie niet eens werden over de hoogte van de schoonmaakkosten, lieten de agenten de bus naar het politiebureau brengen. Het gezelschap kreeg daar een ultimatum gesteld. Daarop kozen de supporters er alsnog voor om 1.500 euro te betalen om de rommel op te laten ruimen.

Volgens de politie waren de Fransen vanaf een onbekende bestemming onderweg terug naar huis. In Maastricht maakte de groep een tussenstop.

Logo 1Limburg

Programma's