LVK-winnaar Frans Croonenberg teleurgesteld over uitblijven bejaarden-fontein

LVK-winnaar Frans Croonenberg teleurgesteld over uitblijven bejaarden-fontein

Zanger Frans Croonenberg is teleurgesteld in het gemeentebestuur van de gemeente Gulpen-Wittem.

De zanger, die in 2002 het LVK won met het liedje 'Wie d'r Herrgot Limburg hat gemaak' schonk in 2016 de opbrengst van zijn 5x11-jarig artiestenjubileum, tweeduizend euro, aan de gemeente om een fontein te plaatsen bij een verzorgingstehuis. Maar na twee jaar staat er nog steeds geen fontein.


"Je voelt jezelf machteloos en staat je vuisten te ballen, bij wijze van spreken, maar dat helpt allemaal niet", zegt Croonenberg. De zanger is zelf niet geïnformeerd over waarom het zo lang duurt. "Ja er werd gezegd dat de Geularm zou moeten worden verlegd. En de vijver zou moeten worden uitgebaggerd. Eind 2017 zou het gerealiseerd moeten zijn. We zijn nu in 2018 en het komt maar niet."


De oppositiepartijen CDA en Fractie Franssen in de gemeenteraad van Gulpen-Wittem hebben schriftelijk vragen over de fontein gesteld aan het gemeentebestuur.
Ze zeggen verder dat hen ‘ter ore is gekomen’ dat ook Hotel Gulpenerland 1.500 euro heeft gedoneerd voor de fontein. De beoogde plek van de fontein is de grote vijver voor het hotel. Hij is onderdeel van de herinrichting ervan.


Volgens CDA en Fractie Franssen is de aanleg van de fontein ook een voorwaarde in de subsidie van ruim 5 ton van de Provincie voor het aanpakken van het riviertje de Geul. Die subsidie is in december 2014 toegezegd.


De partijen willen dan ook weten wanneer de fontein wordt aangelegd. 'Initiatieven vanuit onze burgers moeten worden ondersteund', aldus CDA en Lijst Franssen.

De twee partijen vormden zelf tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar het gemeentebestuur. Daarna belandden ze in de oppositie.

Wethouder Jos Last van de gemeente Gulpen-Wittem laat weten dat hij in gesprek is met Croonenberg om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Wanneer de fontein daadwerkelijk gerealiseerd zal zijn , kan hij nog niet zeggen.

Logo 1Limburg