Fractielid wil overleg Mauro

Fractielid wil overleg Mauro

CDA-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier wil overleg met haar fractie nog voor een Kamerdebat donderdag over de uitzetting van de Angolese jongen Mauro Manuel. Ferrier wil nog niet zeggen of ze het nieuwe fractiestandpunt -voor uitzetting van Mauro- steunt. Het CDA was de afgelopen maanden steeds voorstander van het laten blijven van Mauro in Nederland, maar CDA-minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel besliste woensdag anders.

De asielwoordvoerder van de CDA-fractie, Raymond Knops uit Horst aan de Maas, sloot zich daarbij aan. Mauro kwam acht jaar geleden vanuit Angola naar Nederland en woonde tot voor kort in een pleeggezin in Oostrum.

Kinderrechtenverdrag
De uitzetting van de 18-jarige Angolees Mauro Manuel is in strijd met het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dat zegt Kinderombudsman Marc Dullaert. Hij vindt dat Mauro slachtoffer is van het slechte beleid, en noemde het besluit zeer schokkend. Volgens hem moet het beleid worden aangepast.

Voetbalclub
Mauro zelf liet woensdagmiddag weten heel verdrietig te zijn over de beslissing van Leers. Dat zei hij tijdens een bezoek aan zijn oude voetbalclub SV Oostrum.

Logo 1Limburg

Programma's