Fotograaf Frans Welters terug naar Skopje

Fotograaf Frans Welters terug naar Skopje

De Maastrichtse fotograaf Frans Welters exposeert in de Macedonische hoofdstad Skopje foto's die hij daar 50 jaar geleden maakte.

Welters maakte in 1963 een reportage van de gevolgen van de zware aardbeving in Skopje. De stad was in die tijd moeilijk bereikbaar omdat ze deel uitmaakte van het voormalige Joegoslavië.

Uitgenodigd
Hij was destijds de enige buitenlandse fotograaf die van zo ver kwam. Nu, 50 jaar later, is Welters uitgenodigd door the Macedonian Centre for Photography om zijn foto’s van toen te exposeren. Deze expositie wordt gehouden met ondersteuning van de Nederlandse ambassade in Macedonië.

De expositie wordt volgende week woensdag, 23 juli, geopend in The National Gallery in Skopje.

Film
Welters’ terugkeer maar Macedonië zal verfilmd worden door de Nederlandse cineast Dré Didderiëns, als onderdeel van zijn documentaire over leven en werk van fotograaf Frans Welters.

Foto: Frans Welters

Logo 1Limburg

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Seun of God tegen broertje: 'Jullie trapten alles lang'

Voor de zevende keer in hun carrière stonden broers Ralf (29) en Mats (26) Seuntjens tegenover elkaar op een voetbalveld. Tot zaterdag was de onderlinge score in balans, maar door de nederlaag van VVV-Venlo bij AZ (3-0) staat Ralf op achterstand.

Programma's