Floriade haalt bezoekers doelstelling

Floriade haalt bezoekers doelstelling

Meer dan 2 miljoen mensen hebben de Floriade in Venlo bezocht.

Directeur Paul Beck maakte zondag de bezoekersaantallen bekend tijdens de sluitingsceremonie. In totaal kochten 2.046.684 mensen een kaartje voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Om quitte te spelen moesten er minstens 2 miljoen bezoekers zijn.

Bijna 80 procent van de Floriade-bezoekers kwam niet uit Limburg. De helft van het totaal aantal bezoekers kwam uit het buitenland.

Zondag was de laatste dag dat het evenement geopend was. Het is nog onduidelijk wat het financiële resultaat is. De organisatie maakt nu de balans op.

Voorgaande Floriades maakten allemaal verlies. Het is nog te vroeg om de financiële balans van de Floriade 2012 op te maken, zegt Beck. 

De resultaten worden pas over een paar maanden verwacht, maar de directeur is optimistisch en noemt de Floriade een succes.

De wereldtuinbouwtentoonstelling sluit vanavond zijn deuren.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's