Finalist: The Movement (Roermond)

Finalist: The Movement (Roermond)

We stellen je de 5 finalisten voor van As ich mer danse kin.

Wat is de beste dansgroep van Limburg? 5 dansgroepen strijden in de finale van het nieuwe tv-programma 'As ich mer danse kin' om de titel, maar vooral om de hoofdprijs: de winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de in het MECC.

We stellen je de 5 finalisten voor.

The Movement (Roermond)

De meiden van The Movement zijn afgelopen jaar achtergronddanseressen geweest bij Roy Selder op het LVK. Ze treden op bij meerdere herenzittingen per jaar, zijn de vaste achtergronddanseressen van De Roerdassen waarbij ze op grote podia hebben gestaan. Ze hebben samengewerkt met Vleisboeket en hebben 1 jaar met Bacchus Roermond gedanst bij Sjolefestatie.

In The Movement zitten alleen maar meiden die super graag willen optreden en meer met dansen willen doen. Ze kunnen dansen in een groep van 4 tot 10 personen. Ze hebben uitstraling, geven energie en willen mensen entertainen.

The Movement (Roermond)
The Movement (Roermond)

Finale is 28 september 20:00 live vanuit de Muziekgieterij

In de finale zullen de groepen zich niet alleen met een eigen dans presenteren, maar ze zullen ook gekoppeld worden aan een bekende Limburgse vastelaovesartiest. Tweede onderdeel in de wedstrijd is dan ook een optreden samen met een Limburgse zanger of zangeres. Klap op de vuurpijl in de finale is een battle waarin het improvisatievermogen van de groepen op de proef wordt gesteld.

Hoofdprijs is een optreden op de11devande11de in Maastricht én meedansen met een aantal artiesten tijdens de opening van de Limburgse vastelaovend op datzelfde carnavals-evenement.

Verder mag het aanwezige publiek in de zaal meestemmen voor de speciale publieksprijs van As ich mer danse kin: een optreden op de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting op vastelaoves-zaterdag 22 februari 2020 in Venlo.

De finale van ‘As ich mer danse kin’ vindt plaats op zaterdagavond 28 september in de Muziekgieterij in Maastricht en is live te volgen op L1 TV vanaf 20:00.

Je kunt er live bij zijn

Bestel hier je kaarten

De vijf finalisten:

Jury & artiesten

In de jury zitten Kevin Hellenbrand , Helma Lousberg en Tamara Janssen. Optredende artiesten tijdens de finale zijn onder meer Marleen Rutten, Spik & Span, en Andy & Roy.

“As ich mer danse kin” is een initiatief van de Sjeng Kraft Kompenei in samenwerking met de Muziekgieterij en L1. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de site van de Sjeng Kraft Kompenei.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg